Amaro Baretto

© Вихрен Георгиев

Amaro Baretto е ново място за питие с приятели и кафе през деня, което работи от няколко месеца без много шум и точно в това му е чара. Намира се на оживения площад Македония, леко встрани от идеалния център и претъпкания булевард Витоша и е направено предимно за приятели и приятели на приятелите особено вечер, когато хората от близките офиси и магазини отдавна са се прибрали у дома.  Макар и първоначалните асоциации с площад Македония вечер да не са особено позитивни (хамали, шум от трамваите и непрекъснатия трафик, травестити през нощта), нещата малко по-малко се подобряват (многоетажната бизнес сграда в строеж отсреща няма как да не повлияе върху пейзажа).

© Вихрен Георгиев

Аmaro Barreto е непретенциозно, семпло и топло място за 30-тина човека, зад което стоят собствениците Димитър Петровски и Генадий Ников – двама от най-добрите бармани в София, които сме виждали да работят на по-добрите партита в София и в Blender, Beach Bar-a и най-вече в Cargo. Barreto e умалителното име за барче, но можем да очакваме приятелско отношение, хубава музика, възможност да ти обяснят много подробно защо правят най-доброто кафе в София (Poli) по техните думи или защо дадена водка е по-добра от друга, освен това доста често можеш да засечеш и красивите им приятелки и познати.

© Вихрен Георгиев

Цените са напълно в реда на нещата – кафе за 1,60 лв., капучино за 2,40, сок за 2 лв., фреш за 3,30 лв., мохито, кайпириня и дайкири за 5,50 лв., маргарита за 6,50 лв. и любимото на Boyscout блъди мери за 6 лв. Сутрешното кафе се предлага с избор между кроасани, кифли и сандивичи под 4 лв., следобед има и скромен избор от салати ако сте гладни. Освен това на място се продават пакети кафе и чай Poli, натурален мед, Мурсалски чай и червеното вино Farfi, което препоръчваме. Недостатъкът е липсата на възможност за плащане с карти, но пък паркингът на площада, особено вечер, е повече от достатъчен. Секс шопът в съседство е приятна екстра.

© Вихрен Георгиев

Amaro Baretto е в София на пл. Македония, улица Алабин 4. Работното време е от 07:30 до 22:00 или докато има хора. Повече информация на +359 988 857 355 или на coffee.amaro (at) gmail.com.