The Cocktail Bar

Собствениците на софийската верига кафе-барове Memento продължават да завземат ключови пространства в централната част на града с нов бар за коктейли, който трябва да затвърди приятната усърдност в обслужването, качеството на напитките и приемливите цени.

© Петър Драганов

The Cocktail Bar се намира на страничната тераса на НДК, от която градът изглежда спокоен, зелен и просторен. Собствениците не са посмели да посегнат грубо на архитектурата на монументалната сграда и залагат на семпъл интериор с един единствен бар, големи чадъри, дискретно осветление, оп арт десени в черно и бяло, много фенери, възглавници по стълбите, бар столове и маси и никакви канапета и мека мебел.

© Петър Драганов

Барманите идват от познати софийски места, а чаровните хостеси и сервитьорки най-вероятно са избирани с кастинг за прави коси, хубави крака и минимален грим по красивите си лица. На терасата може да стане ветровито и хладно, затова може да се възползвате от меките одеяла за двама, които се раздават от персонала.

Смути от пресни праскови, карамелен сироп и лимонов сок, 6,50 лв. © Петър Драганов

Мързеливото име на The Cocktail Bar споделя директно какво да очакваме от менюто с интересни определения като, цитираме дословно, лек вкус, опушен аромат, директно от сърцето на света на рома, настърган хрян, инфузия и други такива. Различните коктейли се приготвят с обещание за най-качествените алкохоли, ликьори, пресни плодове, свежи билки и подправки, домашни сиропи и битери. Барманите обичат да експериментират с нови неща и не се стряскат от отговори като Не знам и Направи ми нещо. Основното им преимущество е способността да се справят с важни напитки като основния изпит Блъди Мери (8 лв.), различните видове дайкири (8,50 лв.) и безалкохолната цитронада от грейпфрут (5 лв.). Освен това не отказват да сервират шотове текила за удари в петите между или след коктейлите.

Дайкири от пресни ягоди, свежи листа босилек, ром и сок от лайм и захар, 8,50 лв. © Петър Драганов

Ментов джулеп, 8,50 лв. © Петър Драганов

Бостън Сауър с яйчен белтък, 8 лв. © Петър Драганов

The Cocktail Bar е на терасата на НДК откъм пилони. Влиза се през стълбището до Мементо. Телефонът за резервации и информация е 0889 451 143.

  • Кристиян Георгиев

    Много приятен БЛОГ, следя го с удоволствие и естетическа наслада, но конкретно със статията за МЕНТЕменто не мога да се съглася. Манталитета на тази верига кафенета е типично гръцки. Пробутват ти ментета на Аперол с благозвучното име Апараменто, от който главата ти се пръска по шевовете. Обстановката във всечките им заведения е силно комерсиална – важното е да изпиеш, колкото е възможно повече, а дали ще имаш комфорта и уюта е друта тема. Да кръстиш заведение, намиращо се на кръстовището на улиците Раковски и Гурко – БИЙЧ БАР е същото, като да кръстиш с още по-голямо право, защото е още по-на изток, Софийския университет – Софийски БИЙЧ университет, а ЯЛТА си е направо островна дискотека ! хахахахах С две думи, хора, родени и израстнали в София, както и такива с изискан вкус не би следвало да посещават тези бузуки-барове, за да не си причиняват естетически дискомфорт с такъв тип заведения !!!