A Perfect Circle на Kay Be

Kay Be или Константин Бешков е интровертен и изключително талантлив музикант, който мълчи като гроб и на равни периоди от време ни застрелва с нов албум или продукция, която звучи изключително адекватно и изпипана до съвършенство. Независимите музиканти като него продължават да стоят встрани от доминиращия български рап и поп в момента и не се страхуват да записват инструментални албуми с музика, която няма как да определим категорично като хип-хоп, а по-скоро като градски саундтрак и обяснения в любов (съдейки по заглавията) без нужда от много много думи. Новият албум на Kay Be се казва Perfect Circle и излиза малко повече от година след като представихме предишния му инструментален запис. Бешков е затворил кръга като продуцира, записва, аранжира и смесва всяка една от песните в албума, които са вдъхновени от експерименталния хип хоп, фънк и джаз.

Работих 3-4 месеца и записах някъде около 40 песни, накрая останаха само 13 в албума. Мислех да има гости, но накрая парчетата ми дойдоха прекалени лични (досущ като в pIeces – бел.ред.) и реших да си направя всичко сам. Всяка песен си има послание, дано да го разберат хората. С този албум исках да кажа каквото имах да си казвам, нататък ще видим какво ще става. Kay Be

Следващият албум на Kay Be ще е с много колаборации с най-различни гост музиканти от приятелския му кръг. Бешков работи непрекъснато с други хора. Току що е приключил работа по албума на американския рапър Day One, който ще излезе през януари. В момента работи по новия сингъл на Mark Morrison (да, онзи същият с Return of The Mack).

Постоянно правя музика с хората, които уважавам и са ми приятни лично на мен. Продължавам да правя музика за Бобо, защото това е човека, в когото вярвам истински и подкрепям безусловно.

Евала за което.

Perfect Circle може да бъде слушан безплатно или свален за $3 или повече ето тук