Мъжете според Нева Балникова

Познавате Нева Балникова като млад и добре разпознаваем автор на бижута за жени, но наскоро представи три нови колекции с по няколко броя пръстени, халки и ръкавели за за мъже, които изглеждат груби и заплашителни и ще стоят добре на ръката на всеки хулиган, решил да раздава правосъдие след футболен мач. Шегата настрана, първоначалната ни асоциация беше с машинариите и болтовете в огромните индустриални цехове, но истината всъщност е много по-различна. Балникова харесва класиката в цветовете и линиите и следването на точни граници в мъжката мода. Пръстените на снимките са отливка от чисто сребро, която първо е моделирана върху восък, а след това е дооформена грубо с пила и трион.

При мъжете откривам оптимизиране на излишъка до удобство и комфорт, така  детайлите са много прецизни и дискретни. Всичко е много по-естествено и неподправено – хубави материи, шевове, плетки, кожа. Интересно ми е как цялата класика може да се разкрепости с нещо дребно и да стане много по-съвременна. Нева Балникова

Crystallized Nuns. Пръстен от сребро с патина, 120 лв.

Не разграничавам бижутата като мъжки и женски. Има много емоционалност в това какво ще облечеш и добавиш към себе си стига да си предразположен. Аз следвам формите, които ми допадат и мечтите, в които хората се припознават. Колекцията е за момчета със смело сърце.

Crystallized Nuns. Пръстен от сребро с патина, 180 лв.

Моделите в Crystallized Nuns са вдъхновени от архитектурните форми на средновековните замъци и катедрали, както и от общият силует на монашеското облекло.

Ръкавели от сребро с патина, 120 лв.

Heavy Metal. Пръстен от сребро с патина, 250 лв.

Тежките Heavy Metal пръстени заимстват смело от военните чаркове, зъбчати колелета, гуми и чукове.

Heavy Metal. Пръстен от сребро с патина, 250 лв.

Heavy Metal. Пръстен от сребро с патина, 250 лв.

United Union. Пръстен от сребро с патина, 120 лв.

United Union е може би най-геометричната част от колекцията, която представя диамантената среда на чисти линии и призми.

United Union. Халка от сребро с патина, 90 лв.

Мъжките бижута на Нева Балникова могат да бъдат поръчани със заявка ето тук. Повече информация има тук.