Новият Капитал LIGHT

Съботното приложение на вестник Капитал се беше изгубило през последните няколко седмици и не излизаше както обикновено, а само онлайн. Причината – нов дизайн на книжното тяло, два пъти по-голям обем и нови рубрики. Звучи добре като за начало. Новият дизайн е на Мадлен Начева, визуален директор на Капитал Daily, която е работила върху по-динамичен и по-завършен стил на списанието, който ни води от началото на LIGHT до края като през цялостна история. Според Начева серифните шрифтове връщат сантимента към добрия текст като в любим роман.

LIGHT обаче не се е превърнал в списание изцяло за четене. Старите рубрики са обновени визуално, добавени са и още няколко нови: Пътеводител e селекция от предстоящи изложби, концерти, фестивали, театър и други културни събития. Детайли ни запознава с живот на интересни хора през предметите, заниманията и всекидневните им навици. 20 въпроса са кратки интервюта за философията и каузите на позитивни примери. Старите къщи разказват историите на…. старите къщи, а Непознатите хора са фото истории на обикновени хора.

Първият брой е посветен на децата, което означава материали за новите детски градини, изложба в МоМа за децата като вдъхновение на модерния дизайн, юбилеят на Lego, невероятната сто-годишна история на пчеличката Мая, Сънчо и мечето Тед, което съвсем по детски псува, ругае, пуши марихуана и сваля жени.

LIGHT излиза утре като приложение на Капитал и струва 2,50 лв. Материалите са достъпни безплатно онлайн на страницата на списанието.