Мисия: Букурещ

Предвид не особено интересната клубна програмата за следващите два месеца и познатите гости (с изключение на Davide Squillace и Matthias Tanzmann в Cacao Beach на 17 август) се насочваме за бърз уикенд в Букурещ следващата седмица и партито The Mission с група артисти, които не сме слушали в България, особено пък накуп. Електрониката им обаче става не само за танцуване, но и за доста напоително слушане.

Първи е Nicolas Jaar, детето чудо на електронната музика, който се представя отлично независимо дали свири на живо в църква в Остин, щата Тексас или записва миксове за предаването на Pete Tong по BBC. В Букурещ ще свири на живо.

[soundcloud]http://soundcloud.com/everybodywantstobethedj/nicolas-jaar-essential-mix-05[/soundcloud]

Най-много се вълнуваме заради възможността да слушаме на живо наркотичния дълбок хаус и отнесени лигави вокали на Benoit&Sergio, които ще останат в историята на 2011 като дуото са най-запомнящи се безсмислени текстове (I love girls with legs like a Ferrari и My baby does K all day) и изключително повдигаща продукция (Everybody, Let Me Count The Ways, Principles). Обикновено свирят около час своите парчета плюс избрани артисти с подобен звук, нямаме нищо против.

[soundcloud]http://soundcloud.com/mixfeed/benoit-sergio-ra-podcast-317[/soundcloud]

Soul Clap са ясни – изобретателни диджей сетове и чудесни ремикси, родени в Бостън, но повлияни от хаус и фънк културата в най-чистия и вид. Любопитно е дали средното темпо на музиката им може да задържи интереса на публиката. Предвид тричасовите техни сетове, които сме слушали, явно да.

[soundcloud]http://soundcloud.com/soulclap/june-24th-2012-trouw-amsterdam[/soundcloud]

Moмчетата с белите смокинги и черни вратовръзки на снимката горе стоят зад групата, която познаваме най-малко и сме засичали спорадично в компилации и сетове. Footprintz са канаджи, които живеят в Берлин, записват за Vsionquest и очевидно се вписват добре в компанията на Seth Troxler, Shaun Reeves, Ryan Crosson и Lee Curtiss. Oписват музиката си като мелодичен синтпоп, който може да превъзбуди хора като Ewan Pearson и Hercules & Love Affair. Последното определение е от нас, момчетата от Footprintz не толкова самоуверени все още. Mожете да преслушате един от последните им миксове ето тук.

Останалите имена в програмата на партито: Valentin Strip от Монреал и Voices Of Black от Ню Йорк.

The Mission е следващата събота (21 юли) в Букурещ, Arenele Romane. Билетите струват €8 на предварителна продажба и €12 на входа.