70 % в Mr Porter

За втори пореден път ще се възползваме от разпродажбата в Mr Porter, която в момента достига до 70 % за определено дизайнерско облекло и аксесоари и може да засрами голяма част от търговците на дребно в България. Опитали сме се да направим скромна селекция с най-добрите и съответно най-много намалени неща в каталога на интернет магазина в очакване на следващата подобна възможност след шест месеца. Да, навън е невероятна жега, но предвидливостта е нещо добро.

Започваме с връхните дрехи. Черният бомбърът на Aspesi (€95, намален от €315) е универсална дреха за есента, която стои добре с всичко. Моделът на снимката е изключително лек и подплатен, така че да няма изненади при силен вятър. Силуетът е обран от трикотажните ластици на кръста и на ръкавите, отделно яката се закопчава с копчета, джобовете – с цип. Въпреки 100 % съдържание на полиетсер и полиамид, можем да бъдем сигурни, че Аspesi знаят какво правят.

Класическите есенни якета винаги трябва да имат алтернатива. Дъфел палтото oт вълна на Gloverall (€126, намалено от €420) е произведено в Англия – удобно, сиво, с достатъчно големи джобове да поберат всичко необходимо за деня и добър класически дизайн. Редакторите на сайта съветват да компенсирате големия силует с по-втален панталон или джинси веднага щом паднат температурите. Промазаното яке на J.Crew (€75, намалено от €248) е достъпна алтернатива на моделите на Barbour за лов на патици или просто за разходка уикенда ако вали.

Приключваме връхните облекла с две смели сака за лятото, които изискват повече мислене при комбинирането, но се отплащат добре ако се справите правилно. Памучният блейзър на Gant Rugger (€120, намален от €400) е с кариран десен мадрас, който добива популярност сред американските колежани през 60-те години на миналия век. Този модел с едно копче притежава много олекотена конструкция и трябва да се комбинира с възможно най-монохромните и прости цветове. Бежовото сако на J.Crew (€89, намален от €295) е част от костюм, но не виждаме проблем да се комбинира и с по-неформален панталон. Все пак за всеки случай се придържайте към целия ансамбъл и едни хубави кецове за малко по-уличен и неформален вид.

Велурените обувки на набиращата популярност френска марка Ami (€14o, намалени от €280) са изключително удобни заради меката гумена подметка, която ги прави подходящи за уикенда или офиса ако можете да си позволите по-неформален дрескод с навити джинси и контрастни чорапи.

Common Projects правят може би най-добрите и универсални модели кецове напоследък, които изглеждат добре и със строг костюм, и с по-лежерно облекло. Моделът Aхил (€177, намалени от €354) е роден в Ню Йорк и произведен в Италия от велур и кожа. Изчистеният дизайн е нещо като елегантно намигване към спортния стил, а печатът с номер на петата няма нищо общо с нацистките лагери на смъртта и татуировките на еврейските концлагеристи, спокойно.

Плетените кожени колани като този на Ralph Lauren (€126, намален от €419) е произведен в Италия от най-добрата възможна кожа и вкарва много секс във всеки един каки панталон. Ако ви се струва прекалено скъп, има и по-достъпни алтернативи, пак на същото място.

В разпродажбата има и огромна селекция от ризи, панталони, пуловери и жилетки, които ще трябва да прегледате сами. Цените са доста привлекателни, просто сортирайте по артикули и намаление, за да не губите излишно време с прекалено скъпите дизайнерски предложения. Хвърлете едно око и на избора на редакторите.