Boyscout подкаст – Ивета Димитрова

Продължаваме да публикуваме подкасти на момичетата, които харесваме. Ивета Димитрова очарова не само с добро възпитание и хлапашка необуздана красота, която взима назаем от италианските красавици от средата на миналия век и настоящите моделки с портички между зъбите, но и с изключително отношение към музиката, което се лута между електронни проекти като Tale of Us и най-вълнуващия рокендрол на ХХ век. Макар и да е само на 20, Ивета има доста добри познания за историята на музика и се вълнува най-много от стар рок (The Doors и Rolling Stones), британско инди (Arctic Monkeys) и модерни блусари (The Black Keys). Освен това учи политически науки в НБУ, пие много кафе и обича да прекарва дните си в разходки по къси дънкови панталони или вечер с книги на пода на банята в къщата, в която живее. Едва навършеното пълнолетие обяснява и другите слабости на Ивета Димитрова – Charles Bukowski, световна история, светкавици, червено червило (което подхожда добре на прекрасните й устни – бел.ред.), Daffy Duck и химикалките със сдъвкана капачка.

Kой е повлиял най-много на музикалния ти вкус? Пънкар (баща) и ню уейвър (майка), но само подсъзнателно. Най-силно и съвсем съзнателно са ми повлияли 50-те и 60-те години на миналия век и онази порочна музика – блус и рокендрол, Howlin’ Wolf и Little Walter, The Beatles, Jimi Hendix, Bob Dylan и така нататък. Накратко – китара, хармоника и ръмжене.

Някакви интересни или ужасни случки покрай любовта ти към музиката? Най-много се вълнувах на концерта на много много много любимите ми The Kooks в Милано миналата година. Бяха потресаващо добри на живо, голяма еуфория. Успях да направя един high five с фронтмена, което ми костваше няколко синки. Най-бруталното преживяване бе партито, на което ме завлякоха навръх Великден през 2011 – садо-мазо и фетиш партито Sodoma в Magazzini Generali. Общо взето хора, които висят на куки и други такива, които идват при теб и молят да ги разходиш на каишка. Няма да се повтори.

Групите, които те събличат? The Doors (ръмжащ Jim Morrison), Arctic Monkeys, The Rolling Stones, The Black Keys. Доста са.

Разкажи за подкаста и песните, които си избрала. Има ли някаква история около тях? Секс. Това е. История няма.

Ивета Димитрова е в Twitter, Ivet Fashion, Тoba&Co, Radio Cafe и по-добрите списания в България и навън. Обложката на подкаста е на Васил Германов, а голяма снимка горе  – личен архив на Ивета.