Господинът от Лондон

© Jonathan Mannion

Theophilus London ще свири в София тази вечер с целия си бенд – хубаво събитие с нов изпълнител, който убива с качествен музикантски рап от Бруклин, инди, лосанжелиски електрофънк и модерен поп, без да споменаваме невероятният му личен стил, който никога няма да стигнем. Иначе съществуват поне дузина причини да го харесваме безрезервно:

1. Роден е на остров Тринидад, но за радост няма нищо общо с карибската поп музика или ямайското реге. Животът в Бруклин често произвежда добри хип хоп артисти.

2. Отраснал е в Бруклин, но е достатъчно умен и инди, за да добави London към името си и така да заблуди всички на старта на кариерата си преди две години.

3. Има поразяващо самочувствие, но не и огромно его и не желае да построи цели градове и увеселителни паркове, доволен е на достъпен лукс, жени, пари  и обичайните неща, но споделени по начин, по който само един умен човек може да го направи.

4. Може да пее. Напишете Theophilus London Live в търсачката на YouTube и ще разберете за какво говорим.

5. Чувства се еднакво добре на сцената на Le Grand Journal със Selah Sue на фестивала в Кан, пред огромна тълпа на SXSW заедно с АSAP Rocky или на независим концерт пред малка публика в нюйоркски лофт.

6. Често избягва големите фестивали и предпочита по-скромни участия в в претъпкани клубове с ниски тавани.

7. Работи само с готини инди артисти като Sara Quin, Solange Knowles и Blood Orange, но не притеснява да записва и с ASAP Rocky и юбер продуцентът и китарист в TV on The Radio Dave Sitek. Има издателски договор с Warner Bros, но въобще не му личи.

8. Свързва името си само с хитри марки като Bushmills, Cole Haan, Bing и Gucci.

9. Носи шапките на LVRS. Съкращение от lovers – дума, която присъства в доста голяма част от песните му.

10. Освен това настоящото му световно турне се казва Tour de Roses, има и песен Wine & Chocolate. Жените сигурно се подмокрят сериозно от цялата романтика. В противен случай на помощ идва убийствената версия на Oops!, която съблича мигновено.

11. Тheophilus е единственият съвременен хип-хоп артист, които може да носи раиран чернобял клин и да му се размине.

12. Вкарва истински смисъл в определението swag.

13. Не се срамува да си признае, че следи twitter-a на Pornhub и чудесната им рубрика Titty Tuesday.

14. Притежава изключителен вкус и DIY-естетика, които съчетава безпогрешно с влияния директно от миналото, но с добавени модерни акценти – най-доброто от 70-те и 80-те, много слоеве, очила от Oliver Peoples, Wayfarer или Clubmaster от Ray-Ban, достатъчно много бижута, които обаче са далеч от гангстерската естетика на колегите му,  плюс задължителните кадифени сака с копчета, което е сменил сам, шапки, които не можеш да намериш никъде… въобще изключително разнообразен винтидж стил, които не може да бъде интерпретиран много лесно.

… и още много, но по-добре да прегледате видеоклиповете на господин London.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vFJ9doyaMUs&feature=branded[/youtube]

Last Name London – аристократичен, баскетболен, хипстърски шик. Сако с многобройни златни копчета, LVRS шапка, задължителните вталени джинси, тъмни очила, златни синджири и часовник и широка риза с емблема за повече swag.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2WRuDAasz-8&feature=player_embedded[/youtube]

I Stand Аlone – мета-каубойски шик и различни шапки, принтирани ризи и най-тъмните слънчеви очила на света, ботуши и декор, който напомня за Гигант с James Dean преди да се превърне в обречена разходка с лодка и кожени палта. Единствената причина да си свали тъмните очила е американското знаме, няма лошо.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HChafej1nbo&feature=branded[/youtube]

Why Even Try – историята на преследван от папараци тип, който може да изглежда добре и само с елементарна бяла риза с брошка и втален панталон. Коженото палто е ясно.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wd6NxkKCVI8&feature=related[/youtube]

Flying Overseas – самотна любовна песен с най-добрата принтирана и вдъхновена от индианците навахо риза, която някога сме виждали.

Theophilus London е тази вечер в Sofia Live Club след осем. Билетите струват 25 лева и могат да бъдат поръчани онлайн или направо на входа на клуба. Повече за Theophilus – тук.