Мир и Дружба

Организаторите на второто Mir парти явно си падат по двойките, защото след Jamie Woon и Pearson Sound са решили да повторят системата с нова комбина от двама артисти, които ще свирят на живо тази вечер в Sofia Live Club непосредствено след издаването на новите им албуми през този месец – Emika и Jimmy Edgar.

© Jimmy Edgar

Emika живее в Берлин, но записва напредничавата си дъбстеп продукция за английския лейбъл Ninja Tune. Връзката и с втория артист за тази вечер е нейният сингъл 3 Hours и двата провокативни видеоклипа към него и новата версия на песента, и трите дело на Jimmy Edgar.

Роденият в Детройт музикант, фотограф, художник, режисьор и какво ли още не също се подвизава в Берлин. Журналистите го определят като лошото момче на галактическия електросекс фънк (каквото и да означава това). Jimmy не обича да стои на едно място и често експериментира с визия – имал е изложби в Ню Йорк, Маями, Детройт, Торино, Болоня, снима късометражни филми, видеоклипове и дори модни фотосесии за издания като H, руския Vogue и Dazed&Confused. Двамата с Еmika идват в София за да представят аудио-визуално лайв шоу за новия му албум Majenta. Като добавим и концерта на Theophilus London другата седмица, започваме да си мислим, че има надежда да гледаме адекватни и нови артисти все по-често в София.

Emika и Jimmy Edgar са в Sofia Live Club тази вечер след 22:00. Момичето се качва на сцената в 23:00, а Edgar – точно в полунощ. Билетите струват 30 лева и могат да бъдат закупени от Eventim или направо в клуба. Повече информация има ето тук.

P.S. Благодарим за корекцията и допълнението на libov. 30 лева вход и 1000names от 22:00 въобще не са за изпускане.