Ново видео и фестивали

Търсихме повод да споделим някои от видео клиповете, които харесваме напоследък и го намерихме в предстоящите фестивални дати на артистите по-долу.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r_asON44jWg[/youtube]

The Horrors – Changing The Rain

Новото психeделично видео към една от най-атмосферичните песни в Skying има трудно разбираем сюжет и повишено внимание, но пък илюстрира чудесно еуфоричния ексапизъм, който вълнува групата в последните два албума. Можете да прочетете интервю на кийбордиста Tom Cowan с уелския режисьор на видеото Pete Folwer и да си свалите тапети за компютъра, аватари и маски с лицата на членовете на групата. Изключително добри на живо независимо дали ги гледате в малък клуб или на огромен фестивал. The Horrors обикалят Англия през април, иначе можете да ги слушате на фестивалите Benicassim (12.07), Sziget (06.08) и Pukkelpop (16.08).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JtH68PJIQLE[/youtube]

Grimes – Oblivion

24-годишната канадка Claire Boucher трябваше да дочака следващия си албум, за да получи напълно заслужено достатъчно внимание от по-масовата публика и страници (и корици) в по-добрите списания за интелигентна култура като Dazed &Confused. Аудиовизуалният й проект Grimes е вдъхновен от нелегалните концерти в апартаментите на канадския град Монреал, а последният албум Visions е истинско търсене на чувствени и мистични истории, породени от период на пълна изолация без дневна светлина за периода на записите. Оblivion звучи като много хитра и нежна електропоп песен с момичешки вокали, обречена да се превърне в тотален караоке хит в токийските заведения. Grimes ще свири на Electronic Beats в Прага (05.05), Primavera в Барселона (31.05), Field Day в Лондон (02.06) и още много други.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eF1lU-CrQfc[/youtube]

Diplo – Express Yourself

Tази песен може да събуди без проблем дори и най-дълбоко спящата мечка. Новият клип на Diplo е заснет в Ню Орлиънс – Express Yourself e първи сингъл от предстоящото му EP Mad Decent, което съвпада и с излизането на книгата 128 Beats Per Minute – Diplo’s Visual Guide To Music, Culture And Everything In Between. Видеото ни помага да се запознаем с т.нар. sissy bounce култура – бързото трептене и въртене на задници в танците. Хореографията на Shomi Patwary заслужава потупване по рамото, тоест по задника. Diplo е на турне с проекта си Major Lazer в Aнглия през април.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BdIY0uIdOGU[/youtube]

Vive la Fête – Décadanse

Първи сингъл от новия албум на най-приятната белгийска група Vive la Fête, които помним като любимци на Карл Lagerfeld за кратко преди няколко години и най-вече заради енергичния електророк, ню уейв и спотаен шансон в шестте им албума досега. Песните в Produit de Belgique са измислени и записвани от всички членове на групата, което прави албума да звучи като типично концертен запис. Декадентството в Décadanse стига до голото тяло и гръд на вокалистката Els Pynoо в края на видеото. Vive la Fête ще обиколят Европа през пролетта и лятото, следете датите им тук.