Знаменитостите във Венеция

© Archivio Cameraphoto Epoche

В носталгията няма нищо лошо, когато може да ни върне безболезнено към времената, когато филмовите фестивали са били интересни не само заради доброто кино, но и заради истинските и добре облечени знаменитости, които се забавляват без много срам и изглеждат съвършено докато го правят. Изложбата Звезди във Венеция представя 90 портретни фотографии на интересни хора от всички сфери на изкуството и поп културата, които са гостували на Венецианското биенале и легендарния Венециански кинофестивал през годините на втората половина на ХХ век.

© Archivio Cameraphoto Epoche

Кадрите са подбрани от огромния и сравнително непознат черно-бял архив на Archivio Cameraphoto Epoche – Sophia Loren, Claudia Cardinale, Sean Connery, Paul Newman, Humphrey Bogart и Lauren Bacall в Portofino Cafe, Mick Jagger и Gary Cooper на разходка с гондола, Salvador Dali с налудничав поглед на венециански балкон, Kirk Douglas на водни ски, Alain Delon и Truman Capote на площада San Marco и още десетки значими личности на своето време. Помни титаните и убийствените красавици от миналия век.

Изложбата Звезди във Венеция може да бъде разгледана до 11 май в Националната галерия за чуждестранно изкуство – София, ул. 19-ти февруари 1. Билетите са по 6 лева. Входът е безплатен всеки последен понеделник от месеца.