Моторни песни

Рут Колева спазва добрия си навик да обиколи определени български клубове през март тази година след миналогодишните две турнета заедно с познатата група Елена Ангелова (перкусии), Симеон Петрунов (бас), Филип Александров-Фичо (клавишни), Теодор Иванов (барабани) и Стоян Джаферов (китара). Списъкът с деветте града, клубове и дати е във Facebook, а ние сме с насочили към концерта в Студио 5 на 8-ми март със специалното участие на тромбониста Божидар Василев и беквокалистите Ралица Николова и Волен Милчев.

Рут ще представи няколко нови песни от предстоящия си втори албум, така че няма да като през 2011. Всеки концерт започва в 22:30, билетите са по 8 лева. Момичето беше така добро да сподели любимите си чужди песни, с които ще пътув през следващия един месец.

Emeli Sande – Heaven

Реших да включа тази песен в сета ни преди около две седмици, зарядът и посланието ме вдъхновяват невероятно. Освен това е предизвикателство за пеене. Добре е да разнообразяваме музиката, която свирим. Така си оставаме вдъхновени, а хората чуват нови неща.

D’Angelo – Brown Sugar

Най-великото парче, което мога да слушам непрекъснато поне десет часа. На него се чувствам на 100% релаксирана. Не мога да се сетя за друга песен, която ме отпуска толкова и потъвам в груува й.

The Robert Glasper Experiment feat. KING – Move Love

The best new stuff in the scene. Гледах Robert Glasper миналата година и не мога да се сетя за по-добър пианист на планетата. Албумът му излезе съвсем скоро и го очаквах с трепет да попадне в iPod-a ми. Има колаборации с Еrykah Badu, Bilal, Ledisi, Meshell Ndegeocello, Layla Hathaway, Lupe Fiasco. Това ще се слуша поне през 1/3 от пътя по време на турнето. Съмнявам се някой да възрази.

A Tribe Called Quest – Find a Way

С Фичо от Phuture Shock сме супер фенове на A Tribe Called Quest. По време да миналото турне превъртяхме The Low End Theory поне четири пъти и мога да гарантирам, че четири часа се усещат като един, когато звучи такъв албум. Започнах да се занимавам с музика заради групи като A Tribe Called Quest и няма как да не им отдавам full respect за вдъхновението. Пускам си Midnight Marauders по този случай.

4 Hero & Jill Scott – Another Day

4 Hero винаги ни карат да се усмихваме – музиката е позитив, особено в чудесни колаборации като тази с Кралица Jill! Чудесна доза вдъхновение преди да излезеш на сцена.