Френският посланик

Dimitri From Paris няма нищо общо с типичния хаус продуцент, който сме свикнали да слушаме. Французинът е интересен и интелигентен артист, които привлича различна публика благодарение на елегантна и мелодична диско музика с минало и контекст. В София е идвал за последно преди повече от три години. Чувства се добре пред екстатичната публика на терасата в Space, но и на бутиковите партита за напреднали в Лондон и Токио. Отличниците обаче се забавляват на Playboy Mansion партитата, на които върти от време на време заедно с колегата Bob Sinclar, а ние си оставаме с отличната съвместна компилация Knights of the Playboy Mansion и двeте самостоятелни на Dimitri, вдъхновени от същите събития с полуголи мадами.

[vimeo]http://vimeo.com/28584946[/vimeo]

Стилът на Dimitri From Paris e повлиян от американския фънк и диско на 70-те, под които са подложени бас линии на съвременната хаус музика. Независимо дали говорим за диджей сетове или за собствената продукция, Dimitri взаимства много от джаз музиката и стария хип-хоп. Кариерата му започва в края на 80-те в пиратските радиа на Париж и скоро след това започва да налага хаус музиката в цяла Франция: радио шоуто му се излъчва в продължение на десетилетие до 1998. Най-важната му продукция е събрана в дебютния албум Sacrebleu от 1997 и различни компилации като Dimitri from Paris In the House, комбината с Joey Negro в Kings of Disco, Cocktail Disco с BBE и завръщането към ранните му дни в кариерата с NightDubbin – колекция с преработени денс класики от 80-те. През годините е ремиксира доста различни един от друг артисти като Björk, Тhe Cardigans и New Order, не е отказвал и да работи по саундтрака за събития на модните къщи Chanel, Yves Saint Laurent и Jean-Paul Gaultier.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aWdr-ohVmOc[/youtube]

Музиката на Dimitri From Paris е онази френска изисканост, която прави любов с най-доброто диско от фънк от 70-те години до сега и звучи еднакво добре в софт-порно продукция, в Буги нощи, на парти в Studio 54 и сред усмихнати хора, които танцуват и пият умерено. Можем само да подозираме как ще се развие посоката на сета му в Yalta Club, но знаем със сигурност, че Dimitri From Paris e изключително елегантен тежкар, страхотен диджей, отличен продуцент и отдаден колекционер и ценител на музика: най-подходящия артист за забавление в петък вечер.

[soundcloud]http://soundcloud.com/dfp/sets/dfp-mixed-sets/[/soundcloud]

Dimitri From Paris e в Yalta Club този петък след 11 вечерта. Препоръчайте този материал и го харесайте във Facebook страницата нa Boyscout, за да може един от вас ще влезе безплатно на партито. Ще обявим името му във Facebook и Twitter точно в 8 вечерта в петък, добавяме го в списъка с гости и отива в клуба преди 1 след полунощ.