Pink Floyd x БНТ 1

Макар и повечето хора обикновено да се отнасят към БНТ 1 като към ретроградна и не особено модерна телевизия, това си остава единственото място, което държи добро ниво. Освен това можем да проследим читави филми, сериали и хубави документални филми особено в частта за музиката. Трудно можем да очакваме концерт или документален филм за Аrcade Fire, The White Stripes или LCD Soundsystem, но и седмицата на Pink Floyd не е за изпускане. Програмата предлага концентрирано излъчване на филми, клипове, концертни кадри и интервюта, които проследяват живота и кариерата на музикантите в комбинация с неизлъчвани досега моменти от процеса на създаването на легендарните им албуми.

По-голямата част от материала ще се излъчи в предаването Денис и приятели от днес до четвъртък всяка вечер след 23 часа. Довечера е предвидено видео с изпълнението на Comfortably Numb от концерта на Roger Waters в Лондон миналата година, когато към него се присъединява и David Gilmour. Утре следва интервю с Gilmour за албума Dark Side of the Moon, а в сряда: видеоклипа Outside the Wall отново от концерта в Лондон. В четвъртък, цяло предаване и още материали и интервюта за групата.

Най-важното е задължително да не пропускаме едночасов музикален филм в 18:30, неделя, 29 януари – селекция от неизлъчвани кадри и най-добрите клипове на групата oт 1967 до 2005. За седмицата на Pink Floyd по БНТ 1 си има логично обяснение: част е от актуалната кампания Why Pink Floyd за преиздаването на всички албуми на групата в ремастерирани версии, бокс сет с всички техни албуми, продукции и ограничени издания на Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here и The Wall – CD, DVD и Blu-Ray дискове с демо и архивни записи, непоказвани досега концертни кадри и колекционерски предмети.

Седмицата на Pink Floyd e всяка вечер до четвъртък след 23 часа по БНТ 1. Концертният филм е в неделя от 18:30. Албумите на Pink Floyd се разпространяват в България от Анимато мюзик/EMI Music.