Книгата на Mollino

Carlo Mollino е италианец, роден в Торино. Син е на инженер и от много ранна възраст започва да се интересува от изкуство, дизайн и особено състезателни коли. След като мечтата му да стане автомобилен пилот се сгромолясва, той се концентрира в другите си страсти и започва да се занимава с архитектура и дизайн на мебели. Carlo умира през 1973 като оставя след себе си огромно количество работа, характерно най-вече с това, че позволява на потребителите лесно да манипулират формата и размера му.

Чехите от OKOLO издават своебразен трибут към италианеца, който е разделен на шест отделни части, всяка една отразяваща различна част от живота на Mollino, както и различна негова страст. И за да не са просто няколко скучни страници, от всяка една от шестте части на книгата, можем да извадим и сглобим фигурка, която по някакъв начин напомня за Carlo Mollino.

OKOLO Mollino Book може да бъде разгледана по-подробно в сайта на OKOLO и е възможо да бъде закупена след запитване. Издадена е в тираж от 80 броя.