Takeover. Ali Schwarz. Tiefschwarz. Танци

Урсини, Герасимов и Черников започват ударно новия сезон на Takeover и едновременно с това празнуват и първия рожден ден на бутиковото парти в Room 2 на Yalta Club с Ali от немското дуо Tiefschwarz – продуцентското и диджейско комбо на двамата братя Ali и Basti Schwarz, които създават групата през 1996, след като са натрупали значителен опит зад пулта в легендарните щутгартски клубове ON -U (1990-1993) и Red Dog (1993 – 1997). Публиката ги познава добре още от първия им албум с изцяло авторска музика Ral 9005 от 2000 година (Thru a Little Window, Hello Again, Never и Nix), но и заради знаменитата им ремиксаторска работа за артисти като Masters at Work, Ultra Naté, Isolee, Groove Armada, The Rapture, Cassius, Lopazz, Osunlade, Trüby Trio, DJ Hell, Kelis, Depeche Mode, Madonna, Roxy Music, Booka Shade и Missy Elliott. Другите задължителни заглавия в дискографията на берлинското дуо са феноменалния двоен албум Misch Masch и двете миксирани компилации за Fabric и немския фестивал Time Warp. Няма две мнения диджейския им талант и забележителни сетове, но решихме да проверим кои са любимите нови и стари групи, които вдъхновяват Ali.

Това са десет от най-любимите ми нови и стари групи и музиканти, които са ме провокирали да се занимавам с музика, макар и в по-различен жанр. David Bowie е най-големият ми герой изобщо. Което и парче да избера, няма да сбъркам. The Velvet Underground е мястото, на което се срещат Andy Warhol, David Bowie, Nico, John Cale и Lou Reed. Трябва само да си пуснете Love Will Tear Us Apart и не е необходимо да ви казвам каквото и да било повече за Joy Division. Добавям Queen и Freddie Mercury, друг един бог, чиито глас и енергия са отвъд всяка граница. Друг силен и незабравим изпълнител в колекцията е Prince, който за мен е нещо като по-мрачният вариант на David Bowie. Arthur Russel e безсмъртен и много специален проповедник на общите неща между диското и ъндърграунд музиката. Thom Yorke е гений, респективно няма как да не спомена и Radiohead. Arcade Fire все още са една от любимите ми групи в момента. Caribou – също. Все още обичам третия албум на Grizzly Bear, Veckatimest. Настръхвам мигновено при мисълта за спомените, които носи.

Takeover с Ali от Tiefschwarz е в събота, 7 февруари, след 23:00 в Room 2 на Yalta Club – входът е откъм Аксаков. Билетите струват 20 лева в мрежата на Eventim. Спечелете двойна покана за събитието като посетите Facebook страницата на Boyscout.