Gorillaz и Converse

Рядко подминаваме някой от колекционерските модели на Converse. Сега също. Марката е сериозно свързана с историята на музиката и рокендрол имиджа. Последното предложение допълва колекцията от модели, посветени на групи като Nirvana, ТHe Doors, Pink Floyd, Metallica, AC/DC, Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Ramones, The Clash, Blondie, Grateful Dead, The Who, Black Sabbath и стига толкова.

Освен с добрата си музика, Gorillaz са разпознаваеми и с цялото визуално представяне на групата, дело на Jamie Hewlett. В началото на 2012 излиза дългоочакваният им съвместен проект с Converse – четири различни модела класически висок Chuck Taylor All Star. Първият от тях е с култовия камуфлаж от обложката на едноименния дебют на групата. Освен по основния текстил на гуменките, Gorillaz са оставили отпечатък и по много малки детайли като стелките, връзките, петата и вътрешната част.

Моделите от колекцията ще се появят онлайн и в магазините на Converse (Сердика Център София и на бул. Васил Левски, почти до Starbucks) през февруари на цена от около 120 лв.