Улицата

U-LICA e нова алтернатива на останалите български страници за уличен стил. Зад хитрото име стоят Благовеста (24) и Мишо (27) – момиче със скандинавска красота, което се занимава с човешки ресурси в работно време, докато момчето предпочита маркетинг. Бети и Мишо се познават от три години, живеят заедно от две, учат магистратури и досега не са имали нещо общо с мода или с фотография.

Идеята за сайта дойде не много отдавна, но спонтанно. Постоянно срещахме хора с впечатляващ стил си и решихме да ги съберем в наш блог за уличен стил. Това хоби ни носи страшно много позитивни емоции, запознаваме се с най-готините хора в София. Оглеждаме се най- вече за индивидуалност и усещане за стил.

Любимите им места за снимане са улиците Съборна и Шишман. Според Бети и Мишо концентрацията на добре облечените хора е най-голяма в центъра на града, затрудняват се да намират хора вътре в кварталите – нещо нормално за малък град без особено разделение, собствен живот и история зад всеки район.

Има дни, в които обикаляме по няколко часа без резултат, но това не ни притеснява. Опитваме се да покажем различни стилове и различни хора. Както казва една приятелка, критерият за това дали нещо е хубаво варира доста при всеки един от нас.

За разлика от останалите аналогични български блогове, U-LICA може да се гордее с предимно положителни коментари под снимките и желанието, с което го правят.  Бети и Мишо получават много писма и позитивна обратна връзка, което им дава стимул да продължат и да говорят доста вдъхновено за хората в София. Искахме да открият добре облечени и класически мъже по столичните улици, но се оказа прекалено трудно. Затова ги оставихме да разкажат за избрани хора от последните няколко месеца, които са ги впечатлили.

Запознахме се с Десислава по време на обедната й почивка. Тя сподели, че я снимат доста често от останалите български сайтове. Има защо. Справя се много добре със съчетаването на цветове, веднага се забелязва. Изглежда чудесно всеки път когато я срещнем.

Раул размахваше карта на София и се чудеше какво да прави, докато чака своя приятелка от България, при която бе дошъл на гости. Нямаше никакви впечатления защото беше кацнал преди два часа за пръв път в България. Много се зарадва, че ще го снимаме. Въобще беше доста разговорлив и общителен мъж.

Марго учи в бизнес мениджмънт в Лондон. Хванахме я в София, докато се беше прибрала за рождения ден на приятелката си Милена (и тя е в блога). Впечатли ни с изчистената и приятна визия. Разбрахме, че носи скъпи етикети едва след като я попитахме с какво всъщност е облечена. Харесахме много палтото и обувките.

Можете да се запознаете с Бети и Мишо тази събота в ателието на Мила Атева на ул. Ангел Кънчев 25. Повече подробности за събитието – ето тук.