Нощна музика

Макар и списван само на английски, Nite Versions е един от добрите български музикални блогове, които се стараят усърдно да представят новата вълна в модерната електроника (да се чете инди, диско поп, малко итало диско и въобще групи като Justice и Two Doors Cinema Club, които минават да вземат Sebastian и отиват на рождения ден на парижкия лейбъл Kitsune). Страницата се подържа само от Георги Янакиев, който успява да я обновява по няколко пъти на ден. Досега Nite Versions бе леко монотонен и насочен предимно към разбирачи и възпитани сноби заради кратката информация за артистите и еднотипния начин на представяне, но от вчера това вече започва да се променя.

Nite Versions Mix Series е мястото за подкасти от любими световни артисти, записани само за блога. Първият от тях е дело на лондонското/манчестърско дуо Futurecop!, самоопределило се като саундтрак на детско телевизионно предаване от 80-те години, което се среща с инди-електрото на 21 век. NV001 е посветен на легендарния кечист Randy Savage. Подробности за микса има в интервюто с групата.

[soundcloud]http://soundcloud.com/niteversions/futurecop[/soundcloud]

Скоро започва да излиза и регулярна рубрика, в която сериозните имена от световната сцена ще избират пет песни, които трябва да чуем в момента. Първият човек в нея е Магьосникът от Оз, голям почитател на музиката на Aeroplane.

Nite Versions работи денонощно. Futurecop! ще свирят на фестивала EXIT в Нови Сад тази година.