Бърз Лондон, от Васил Германов

Познаваме работата на фотографа Васил Германов от страниците на повечето български издания за мода. По странно стечение на обстоятелства е и приятел на Boyscout. Когато ни сподели, че отива на опознавателна разходка в Лондон, нямаше как да го не изнудим за кратък фото репортаж на няколко добре познати, но интересни места, които си струва да посетим – Tate Modern, Camden Town и Brick Lane. Върна се бързо с дискретен поглед върху хората, атмосферата и архитектурата на тези три места. Кадрите тук са лични и непубликувани досега, глътка свеж въздух от красивите жени в различна степен на разсъблеченост и слабите момчета с костюми, които обикновено присъстват в сесиите на Германов. Стават и за картички.

Tate Modern

Васил: Може би най-известната галерия в Лондон, заедно с Victoria & Albert Museum. Всеки ходи там и се прави, че разбира от модерно изкуство. Иначе сградата на Tate е вечатляваща. Галерията всъщност е стара електроцентрала, преобразувана от Herzog & de Meuron.

Boyscout: Сградата наподобява гигантски среден пръст: изключително подходящо за галерия за съвременно изкуство. Ежегодно през залите на Tate Modern минават повече от четири милиона посетители.

Входът (и изходът – бел.ред.) е безплатен. Изключение правят само по-големите изложби.

Camden Town

Васил: Жестоко място, на което се събират много млади trash хора, вероятно заради магазините за винтидж мода. Близо е до каналите. Можеш да видиш всички субкултури на едно място.

Boyscout: Две думи: улични пазари. Плюс старите конюшни, катакомбите и клубове като The World’s End, KOKO и Electric Ballroom.

Сватбата на Prince William и Catherine Middleton (понастоящем Дукесата на Кембридж) генерира приходи за британската икономика от около половин милиард английски паунда.

Brick Lane

Васил: Aкo Camden Town е пънк, то Brick Lane e подобно място, но за хипстъри. Колкото и лошо да звучи това, хаха. Много забавни квартали с всякакви хора, включително пънкари с живи змии около врата.

Boyscout: Многобройни къри ресторанти, които се управляват от цели семейства от Бангладеш, преместили се в Лондон в търсене на по-добър живот. В голяма част от тях не се сервира алкохол, тъй като се управляват от мюсюлмани. Brick Lane е прочут и със своите графити на артисти като Banksy, D*Face и Ben Eine.

Здравейте, момичета!