Детройтско техно

Детройт е автомобилната столица на Америка. Градът загуби част от чара си заради икономическата криза, която порази сериозно автомобилните гиганти през последните няколко години. Тазгодишното Северноамериканско автомобилно шоу създава усещане за предстоящи по-добри времена. представените модели ни припомниха, че не обичаме да ходим пеш и да съсипваме хубавите си обувки заради разбитите и мръсни улици и спорен градски транспорт.

BMW 6 Convertible


Третата еволюция на 6-та серия на BMW е по-широка, по-ниска, по-дълга и въобще по-атрактивна идея от купето. Сателитната навигация лесно може да ни отведе до най-затънтения плаж в Гърция, а може и до някой остров.

Ford Vertrek

Любимецът на експертите на тазгодишното шоу. Предвижданията са, че с малки модификации, представеният прототип ще превзема света и ще замени Kuga (в Европа) и Escape (в Щатите).

Hyundai Curb

Май не харесваме новата тенденция в автомобилния дизайн (дори New Edge ерата на първите Focus и KA ни беше по-приятна), но не можем да не обърнем внимание на новия кросоувър на Hyundai. Пеперудовидните врати придават известна доза чар.

Kia KV7

Прилича на Nissan Qube и може би затова го харесваме толкова много. Интериорът напомня на сюреалистичен хол, отпаднал от епизод на Mad Men. Само контролното табло не ни е по вкуса (предпочитаме старите циферблати със стрелки, ала Порше 911).

Mercedes-Benz Aesthetics No.2

За втора поредна година Мercedes привличат вниманието към себе си с автомобилна скулптура. Фокусиран върху интериора, No.2 е органична структура с лек привкус на тазобедрена кост. Красива по един особен начин.

За повече информация и снимки, посетете сайта на NAIAS — www.naias.com