Модерни пътеводители

Слабата организация ще принуди повечето от нас да си останат у дома за празниците. Амбициозните планове за пътуване с евтините билети и нискотарифните авиокомпании не ни се получиха. Все пак имаме приятели, колеги и познати, които управляват добре времето си, умеят да боравят с електронно банкиране и вече са били за ваксинация против грип при личния лекар. Точно те ни оставят сами в града и пренасят занасят уморените си тела на почивка с по-хубаво време. Препоръчваме им да се възползват от ето тези гидове за модерни пътешественици:

Градските гидове на Wallpaper (Phaidon) предлагат изчерпателна информация на пътешественика, който се интересува от дизайн и модерни места.  Независимо дали ще останете две денонощия по работа или пет дни на почивка, City Guides представят най-добрите ресторанти, барове и хотели (със съвети коя точно стая да наемете), магазини и изключителни архитектурни обекти. Издателите споделят, че са свършили тежката работа по проучването вместо туристите и затова City Guides са инстински паспорт към света. Можете да ги притежавате на хартия (дори в подаръчни пакети), но най-добре да изтеглите мобилната им версия като апликация за iPhone.

Hg2 се самоопределя като наръчник на хедониста, решил да се позабавлява в Берлин, Талин, Астана, Баку, Маракеш, Вербие, Земат, Цюрих и обичайните полулярни дестинации. Авторите твърдят, че не ги интересуват само най-скъпите бутици, барове, ресторанти и хотели – пука им само за най-добрите. Всеки гид е съставен от човек, живял в конкретния град. Именно затова съдържанието е претъпкано с полезна вътрешна информация, която иначе няма как да разберем. Пакетът от гидове за всички градове под формата на книги струва ₤130, а дигиталният вариант –  ₤40. Скоро пристигат и приложенията за iPhone.

Time Out e може би най-изчерпателната програма с това какво се случва в даден град всеки ден. нещо като Програмата, но много по-мащабно и подеобно. Интернет страниците на международните му издания се подържат от местни екипи, което гарантира достоверност и актуалност на информацията. Със сигурност ще намерите бързо и точно подсказване за това коя група да гледате тази вечер и къде да пиете по няколко уискита след това.