Абсолютна монархия

От октомври се точим да чуем какво ще пуснат Monarchy тази събота на Top 100 DJs парти на българския DJ Mag. Моментът наближава и ако още не си отбелязал 4-ти в календара, не чакай повече. Малко преди да ни разхвърлят с диджей сета си в завод Витоша, момчетата намериха време да отговорят на няколко въпроса на Boyscout за новия албум, освобождаващата сила на анонимността и ни подсказаха какво можем да очакваме в събота. Дано успеем да заспим довечера…

Как върви работата по албума? Готов ли е вече и доволни ли сте от резултата? Не спираме да пишем и през цялото време добавяме нови песни към албума. В следващите няколко седмици ще го миксираме и ще финализираме броя и реда на песните, което е доста вълнуващо. Доволни сме как звучи, ще съдържа всичко, което искахме да изразим.

Важни ли са дрехите и имиджът за вас? Кажете ни за личния ви стил – каква е разликата между сценичните костюми и всекидневните ви дрехи? Няма съществена разлика, макар че много не носим костюми, когато не сме на сцената. Стилът ни и в двата случая е подобен – леко мрачен, модернистичен и минималистичен, защото ние се грижим за всеки аспект на Monarchy. Нямаме стилист, който казва какво да носим. Дрехите ни, корицата на албума ни, начинът, по който изглежда iPhone приложението ни: това са все различни начини, по които да изразим себе и всичко идва от нас.

Кое е най-якото нещо в това да си анонимен на сцената? Анонимността ни кара да чувстваме невероятна творческа свобода, защото можем да правим музика без его. Не мислим каква музика да направим, за да вкараме някой в леглото или да си уредим маса в любимия ни ресторант. Правим го изцяло заради креативността и майсторството, свързани с целия процес, което е много освобождаващо. Откриваме, че можем да изразим себе си с повече искреност зад маската. Тя създава възможност леко да се откъснеш, което ни позволява да бъдем по-искрени и освободени. Трябва да опитате някой път.

Кои са вашите герои – в музиката и в живота? В музикално отношение обичаме текстописци като Stevie Wonder, The XX, ранните MGMT, съвременни креативни банди като Hot Chip, Soulwax и изпълнители като Steve Reich и Keith Jarrett, продуценти като Stuart Price, Daft Punk и Giorgio Moroder, модерни клубни продуценти като Grum, Tensnake, Lifelike и така нататък. Но в същото време се вдъхновяваме от хора като Bill Drummond от The KLF, Banksy, Blake, Byron, William S. Burroughs и Hunter S. Thompson.

На каква музика обичате да танцувате в събота вечер? Предпочитаме да танцуваме в неделните вечери, защото изживяването е по-неструктурирано и хедониситично, по-малко обременено от самоналожената работна седмица. И все пак, обичаме да танцуваме на всичко от Fade To Grey на Visage, до ремикса на SoulWax на You Wanted А Hit на LCD Soundsystem. Crystal Castles, Friendly Fires, Azari & III, Munk, The Twelves, Lindstrøm и Tim Goldsworthy също биха прозвучали.