Fred Perry посреща пролетта с чисто новия велурен Kenney

Fred Perry не губи излишно време и предлага да стъпим смело в пролетта с чисто новия Kenney – симпатичен ежедневен модел, произведен в Португалия от най-текстурирания мъхест велур така, че да се впише в ежедневния умен дрескод от сутрин (офис и градски задачи) до вечер (ресторанти, барове и откриване на изложби).

Балансирайки по английски между елегантен силует и оптимална функционалност (гумена командо гумена подметка, разработена за британската армия през 30-те години на ХХ век), Kenney (400/420 лева за нисък/висок модел) се предлага в четири различни цвята – по два за половинките (кафяв карамел и каменно сиво) и ботите (светлокафяво и много тъмнозелено).

На пръв поглед и двете разновидности са по-софистицирана версия на легендарните пустинни боти, които присъстват в асортимента на Clarks и всяка друга важна компания за обувки. Това, което ги отличава, е симпатичният подвижен пискюл, който може да се сваля или слага според конкретното настроение и плановете за вечерта.

Така де, виждаме ги да се комбинират еднакво добре не само със суров, индиго или бял деним, но и с костюм от габардин за зрял професорски шик. Ще го познаете по лавровия венец до петата.