Канапето от Harry’s House струва едни къси десет бона

Малко преди Harry Styles да издаде третия си албум в края на май, световните медии за дизайн и архитектура бяха заети да анализират ожесточено обърнатия надолу с главата минималистичен интериор и мебели от обложката на Harry’s House.

Интересът към фотографията на Hanna Moon бе оправдан, защото сценографите Patience Harding и Molly Hawkins се бяха погрижили да обзаведат въпросната стая с модернистични мебели, напомнящи масата Laccio на Marcel Breuer и столът 109 Spaghetti на Giandomenico Belotti. Най-голямото внимание обаче бе за мистериозното Баухаус канапе, което така и не бе разпознато със 100%-ова сигурност.

Въпрос на време бе анонимни специалисти от AliExpress или американски колектив от Портланд да капитализира манията по Styles и неговия личен, пардон, професионален живот и вкус. Дизайнерите Leland Duck и Helen Helfand намират достатъчно добри мебелисти, за да произведат 500 реплики на канапето от обложката под името Your House Couch. Заигравката с името на албума се подписва под на пръв поглед достоверна репродукция с леки разлики в цвета и вида на материята на оранжевите кадифени възглавници.

8% от всички приходи от продажби отиват за организация, подпомагаща маргинализирани цветнокожи хора да си намеря работа, но добрите новини свършват дотук. Портландското любовно канапе за двама изглежда добре, но струва кошмарните $4995 – близо десет хиляди лева (ако добавим и доставката до България), с които може да си вземете къде-къде по-легендарни мебели като двуместно Togo и други класики на интериорния дизайн от последните стотина години. Остава въпросът колко голям (и богат фен) на Harry Styles трябва да сте, за да посегнете към подобен пладнешки обир?