СЕЛЕКЦИЯ: Коженото Steve McQueen яке от Zara

Второто споменаване на Steve McQueen за деня се случва покрай едно скромно отдаване на почит и едно приятно яке. Zara наизустява Taschen албума на актьора с фотография от William Claxton и прочути снимки на феноменалния му личен стил, за да направи една изключително скромна ода за покойната легенда и неговото влияние върху съвременния мъжки гардероб.

Под скромна разбираме изключително скромна и стегната селекция от тениска с лицето на американския актьор, бели джинси, връхна деним риза, суетпърт с качулка, блузка с двойка, тъмни очила и подплатен пилотски бомбър с две лица.

Бърз поглед през филмографията и споменатите снимки на McQueen обаче моментално разкриват фамозното му майсторство в избирането на връхно облекло и по-конкретното всичките кожени якета и бомбъри, промазки от Barbour и Harrington-и на Baracuta, които носи не само в киното, но и в живия живот зад волана на Porsche-та и всевъзможни мотоциклети.

Кафявото късо яке (279 лева) от козя кожа (по-устойчива на вода и по-тънка и мека от телешката, която я прави удобна за шиене) е от онези ужасно елегантни предложения за свободно време през есента, които очароват със семпъл дизайн от спусната яка, ластик на талията и маншетите и два предни джоба с капаци. Самият цвят, текстура и силует на модела го правят идеален за всевъзможен тъмен и светъл деним, кецове, ризи с или без вратовръзка и онези Chelsea боти, за които размишлявате още от миналата година.