Плажното бъги на Meyers Manx се завръща като електричка

В началото е желанието на един харизматичен авантюрист, инженер и сърфист да създаде спартанско, пъргаво и леко возило, което не предлага абсолютно никакъв комфорт, а само забавление на открито.

Първоначалната идея на Bruce Meyers от средата на 60-те години бързо се превръща в особено хедонистична автомобилна култура, а плажното бъги от фибростъкло Meyers Manx нахлува в попкултурата не само покрай ролите си във Аферата Томас Краун със Steve McQueen и Live a Little, Love a Little с Elvis Presley, но и с участието си в офроуд-ралито Mexican 1000 и присъствието в десетки хиляди гаражи под различни мощни модификации.

Шейсет години и хиляди копия по-късно, новите собственици на компанията решават да възкресят иконичното бъги като електричка. Дизайнерът Freeman Thomas (Volkswagen Beetle и Audi TT) рафирина силуета на оригиналния автомобил, запазвайки същите пропорции, но Meyers Manx 2.0 Electric е оборудван с 20/40 kWh батерия за пробег от 150/300 мили и електрически агрегат, ускоряващ от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди.

Първите петдесетина прототипи са за опитни шофьори и професионалисти, които ще ги тестват поне година във всевъзможни условия, за да да събират данни преди бъгито да влезе в серийно производство през 2023 с различни предложени подобрения. Нито дума за цената, но бихме го завъртяли на позволените за целта места с огромен кеф. Завръщането на калифорнийския оптимизъм от 60-те е в ход.

Повече информация за предстоящия Meyers Manx 2.0 EV има тук.