Колекцията на Rhuigi Villaseñor за Zara е уличен блокбъстър

Хрътките на Zara действат бързо. Точно четири месеца след като Bally обявяват новия си творчески директор, испанската марка за бърза мода ангажира самия Rhuigi Villaseñor за капсулна колекция с отличителния почерк на калифорнийската му улична марка Rhude.

Ако последните две имена не ви говорят нищо, Villaseñor е симпатичен бонвиван със сериозна страст към скъпите часовници, бързите коли и ръчно навитите пури. Нещо като Вежди Рашидов, ама не съвсем, защото има достатъчно добре рафиниран вкус и успява за по-малко от петилетка да трансформира своята марка от малко хоби в голяма модна къща за луксозно улично облекло, а самия себе си – в поредния желан колаборатор на марки като Ermenegildo Zegna и Bally, които търсят печеливша връзка с младежката аудитория.

И понеже нещата на Rhude съвсем не са по джоба на обикновените хора (шапки за по 200 долара, ризи и блузи за по 500, къси панталони за хилядарка и якета за много повече), Zara ангажират нашето луксозно момче за колекция на достъпни цени под собственото му име. Нито един от близо осемдесетте модела не е подписан като Rhude, а само като Zara x Rhuigi Villaseñor, но и не е радикално отклонение от нещата, с които е познат.

Текстът към колекцията се заиграва с името на колаборатора и описва десетките предложения като прескачаща границите идея за редизайн на човешката униформа (RHU – Redesigning Human Uniform) и преосмисляне на традиционните кодове в мъжкото облекло, за да ни позволят тотална свобода на себеизразяването чрез определен стил. Еми, чак толкова амбициозна цел няма как да постигнат, но за игравката със стандартното спортно и улично облекло се случва на гърба на класическия студентски стил от американската бръшлянова лига, големи лога върху tie-dye широки ризи, широк двоен деним, велосипедни (тенис?) шорти, спортни якета и анораци в цялата гама от черно до ярки тонове.

Колекцията Zara x Rhuigi Villaseñor е онлайн тук и в магазините на испанската марка.