СЕЛЕКЦИЯ: Шал на Ed Ruscha за Gagosian и фондацията (RED)

През 1986, Ed Ruscha рисува картината Science Is Truth Found Out, вдъхновен от фраза, която вижда изписана в камък над входа на научния департамент в известната лосанджелиска гимназия Hollywood High School. Щатският артист пренарисува буквите върху размитите силуети на дървета на искрящо червен фон, а 36 години по-късно неговото произведение вече може да се поръча и като красив копринен шал за благотворителност.

Заедно с международната фондация (RED) и мегагалеристрите от Gagosian, Ruscha решава да предостави всички приходи от продажбите за осигуряване на достъпни медикаменти и решения за най-засегнатите и бедни африкански райони, поразени от ковид. Предвид глобалния политически климат, склонен да се отнася подозрително и да демонизира повсеместно науката и медицита, шалът на Ruscha и неговото красноречиво послание добиват ново значение и показват елегантен среден пръст на всички скептици и конспиративни герои.

Освен да помага на най-засегнатите от пандемията в Африка, шалът на Ruscha е и чудесна възможност да се сдобием с негово произведение на изкуството на невероятна цена. Само си помислете: 500 номерирани и подписани бройки, квадратен формат от 130х130 сантиметра, идеален за разпъване в рамка. И да, науката наистина е установена истина.

Благотворителният шал на Ed Ruscha за (RED) и Gagosian (130х130 см, 100% копринен кепър, 500 бройки, произведени от компанията Massif Central) струва 2234 лева онлайн тук