СПЕЦИАЛЕН ДОКЛАД: 2021 в Pornhub цифри и интересни факти

Осмият годишен обзор на Pornhub дава доста храна за размисъл не само какво се гледа в най-голямата онлайн платформа за възрастни в света, но и какви са най-сериозните тенденции, термини, търсения и особени факти в годината на корейските хитове, редуващите се карантини, ваксините и всичко останало в дневния ред на обществото.

Статистиците на компанията обобщават милиарди посещения и търсения в долното любопитно видео, а за по-нагъсаните изследователи има и подробни инфографики:

Ако трябва да обобщим всичко за най-търсените термини и тенденции през годината, можем да потънем в долната изчерпателна графика:

Тенденциите са повече от очевидни: Hentai (заради повишаващия се интерес към аниметата, респективно и към тази час от анимираната порнография за сексуални фетиши), Romance (заради карантината и тегавата изолация между хората), Group Sex (заради умората от постоянните затваряния и желанието за забавления), Fitness (заради пандемията), Swapping (заради пандемичната скука), Challenge (TikTok най-вероятно), Transgender (заради актуалността на темата и стремежа към приемственост), Goth (заради американските знаменитости), Roomate (пак заради карантината) и How to… (да, пак).

Pornhub дума на годината е хентай, а не ваксина. Най-търсената дума в Pornhub от цял свят е hentai, която се качва с една позиция нагоре, за да отнеме първенството на миналогодишния победител Japanese. Lesbian и MILF запазват своите респективно трета и четвърта позиция, а pinay (филипинка) се качва с 13 места нагоре, за да влезе в първата петичка. Думата учител също се качва с повече от дузина места нагоре, за да влезе в топ 20 не покрай някакви порочни клипчета, а заради шегава на учител по математика от Тайван, който качва своите уроци по математика в платформата и бързо се превръща във вирален герой с повече от два милиона гледания.

Lana Rhoades е недостижима. За трета поредна година, следвана от колежките порнозвезди Abella Danger, Eva Elfie, Riley Reid и Mia Malkova. Сред колегите от мъжки пол, най-популярен е Jordi El Nino Polla, следван от Alex Adams, Violet Myers и Lexi Luna.

Най-големият трафик е от САЩ. Очаквано, най-много дневни посетители в Pornhub има от Америка, следвана от Великобритания, Япония, Франция, Италия и Мексико. Страните в топ 20 отговатят за 79% от ежедневния трафик в Pornhub.

Свършваме (с гледането) половин минута по-бързо. Средното време в сайта на всеки посетител спада с близо 30 секунди до 9 минути и 55 секунди. Статистиците обаче твърдят, че причината за това не посетителите мастурбират много по-бързо и ефективно откогато и да било, а просто разполагат с по-бърз интернет и по-добри алгоритми в търсачката, за да стигат по-чевръсто до желаното клипче.

Неделя – ден за баня и порно. Очаквано, неделните вечери си остават най-натоварени за американската платформа, а петъците – най-слаби.

Без промяна в най-популярните категории. Въпреки изключително динамичната и интересна година, потребителите на Pornhub си остават традиционалисти в ровенето на някоя от най-популярните (и общо над 100) категории в сайта. Japanese остава на върха за втора поредна година, следвана Lesbian, Ebony, Hentai, MILF и Anal. Threesome се качва с три места, за влезе в първата десетка, а сред другите стабилни катерачи си личат Female Orgasm, Outdoor, Bisexual Male и Big Ass.

Руснаците са луди по хейтай. Картата е достатъчно красноречива. Освен Русия, hentai е популярен термин и в Южна Америка, Japanese владее в Азия, Indian – в Индия и Пакистан, Arab – в Египет, а Anal в голяма част от Европа.

Броят на жените потребители се увеличала много, ама много малко. С нищожния 1%, за да стигне до 35%. Най-много жени влизат от Филипините, Колумбия, Аржентина, Мексико и Украйна.

Порното е болест на средната възраст. Не за друго, а защото средната възраст на Pornhub посетител е 37 години и продължава да се покачва леко с всяка изминала година.

Телефонната любов е най-силна. Всички гледат през телефона и се сещат рядко за настолния компютър или таблета.

Пълният Pornhub обзор за 2021 е онлайн тук.