Reebok тунингова Club C с наследството на Charles и Ray Eames

Вместо да се опитва да пробие сред колаборациите със знаменитости на гигантите Nike, Adidas и Puma, скромният Reebok работи хитро по специалните издания на своите емблематични кецове в комбина с интересни хора. Keith Haring, National Geographic, Ловци на духове, Rotcho и Beams са имената, филмите и модните марки само от последните две седмици, които се разписват в продуктовата линия на спортната компания, но най-голям интерес (за феновете на дизайна) предизвиква серията в партньорство с фондацията на Charles и Ray Eames.

Така нареченият монотонен пакет Reebok x Eames Club C (в черно и бяло) са първата официална колаборация между кецове и Eames Оffice – Компанията, която се ражда с брака на Charles и Ray и последвалото го преместване в Калифорния през 1941, за да останат в историята с емблематични кресла (за Herman Miller и Vitra), шкафове, текстил и какво ли още не в областта на съвремения дизайн.

Двамата пионери на следвоенния американски дизайн вярват силно, че обектите в ежедневния ни живот трябва да обогатяват и надскачат своята утилитарна функция и да се свързват с хората на по-висше и много лично ниво. Мотото на Eames да взимаме удоволствието насериозно се насочва с добро и към разпознаваемия тенис силует на кецовете Club C от 1985, за да му посегне с лек инженеринг и нови технологии и материали.

Ще ги познаете по дребните винтидж детайли като уголемените езици, изрезки и десени на Eames (текстилният десен на точки от 1957 и картината Composition от 1939 малко по-късно през годината), брандинга с името на дизайнерите, обичайния комфорт и кутията ала прословутата къща-музей Eames House в Пасифик Палисейдс.

Кецовете Reebok x Eames Club C са в сайта на Eames Office от 15 октомври и в сайта на Reebok и селектирани дистрибутори от 21 октомври.