Girlscout: Хибридните клинове с ботуши на Tamara Mellon

Когато нещо работи добре, Tamara Mellon няма нищо против да го изтисква порядъчно от време на време с леки модификации и подобрения, стига да се отвори подходящ (по възможност попкултурен) момент.

Същото се случва и с прословутия хибрид между клин, панталон и ботуши (банталони? – бел.ред.) на британския предприемач и съосновател на Jimmy Choo, който се появява отново след дебюта си през 2013 – точно навреме за есента и неловкото навигиране между уютни спални, меки холни канапета, квартални барове, разходки на открито с приятели, бърз пазар в близкия астрийски мегамаркет (всички се правим как подкрепяме малките магазинчета, ама иначе умираме за промоции и брошури от монополисти).

Sweet Revenge (какво име само!) се плъзга по вълната на влиятелки в американски комедийни предавания, но не на висок или каубой ток (като при вдъхновените от Mellon Balenciaga, Saint Laurent и Diesel на Glenn Martens), а със стабилна и дебела подметка със завиден грайфер, странични ципове за по-лесно обуване и събуване, мека напа кожа, крайка плътно по крака и дупето и безкрайни възможности за комбинации с дебели пуловери, сака и блейзъри, пухени бомбъру, бандана сутиени, кроп топове, бели тишърти и какво ли още не.

Очевидният стремеж към по-уталитарна употреба и далеч по-широка клиентела е постигнат с прости средства, но в представянето си пред Vogue дизайнкерката предупреждава да не ги засилваме към домашно парти (със събуване) или следващия самолетен полет, за да избегнем неловки ситуации. Апропо, гимнастичката на снимките е Irina Shayk, която се явява муза и колабратор на Tamara Mellon. Цената на ботушите е повече от скромна ($1795), а китайските фабрики вече засилват ментетата, които ще залеят улиците идните седмици.