Пет цвята синьо и още нюанси от седмицата на модата в Ню Йорк

Вмсто да изряваме целия интернет, Instagram, TikTok и каквото там трябва за цветно вдъхновение всеки сезон, винаги първо се обръщаме към специалистите от института Pantone.

Последният доклад за тенденциите в цветовете от седмицата на модата в Ню Йорк за пролет/лято 2022 доказва, че хората имат нужда не само от дръзки постпандемични експерименти, но и от успокояващи тонове. Десетте най-забележителни цветове и петте основни класики за сезона покриват диапазона на идеята за добруване и емоционален интензитет, който всеки цвят може да предизвика. Изострената чувствителност и ковид умора от последните две години провокират доминация на нюанси на оптимистичното синьо (четири в основната палитра), провокирано най-вероятно и от директната асоциация с вездесъщите маски от началото на 2020 досега.

Осемнайсетте месеца на пандемия, смърт, карантини, отваряния, нови вълни, провалени планове и хронична умора предупределят споделена палитра между грижовни тихи тонове и далеч по-смели и ярки нюанси за експерименти. Независимо дали обмисляте да обновите втръсналия до болка интериор у дома или се оглеждате за нови актуални гама в гардероба за следващата пролет и лято, ето кои са най-важните цветове от нюйоркската седмица на модата според Pantone:

Pantone 12-4401 Spun Sugar: успокояващо светлосиньо.

Pantone 13-1513 Gossamer Pink: софистицирано розово за безполова мода.

Pantone 18-2042 Innuendo: най-енергичният и смел цвят в палитрата за сезона.

Pantone 19-4151 Skydiver: наситено синьо за мъжки и дамски колекции.

Pantone 14-0850 Daffodil: слънчево жълто като директно следствие от домашното градинарство.

Pantone 16-4118 Glacier Lake: охлаждащо арктично бледо синьо.

Pantone 18-4728 Harbor Blue: още една хармонична разновидност на синия цвят.

Pantone 18-1019 Coca Mocha: кафе и веган кожа.

Pantone 18-3324 Dahlia: динамичен нюанс на лилавото за повече драма.

Pantone 18-1564 Poinciana: горещо червено.

Pantone 11-0602 Snow White: мекото бяло, което ще ви преследва по сватби в следващите месеци. Директно следствие от стремежа към чистота и борба с микроби.

Pantone 13-0003 Perfectly Pale: перфектното бледо всъщност е цвят с универсално приложение, който провокира асоциации със слънчеви плажове и облекло за свободното време.

Pantone 16-6216 Basil: наситено зелено за антистрес терапия и страхотни плетива.

Pantone 14-4104 Northern Droplet: най-светлия нюанс на сивото, който сме виждали напоследък.

Pantone 18-4004 Poppy Seed: вечният фаворит, който доминира в колекциите на Thom Browne.