Постерите на Домът на Gucci убиват с тънко райе и скъпи костюми

Oще първите папарашки снимки от снимачната площадка на Домът на Gucci дадоха да се разбере, че новият филм нa Ridley Scott ще е едно от най-коментираните и стилни кино събития тази есен. След близо половин година догадки, MGM дава още храна за размисъл с първи трейлър и постери.

Историята в биографичният филм на Scott се върти около истинската история на иконичната модна къща и убийството на Maurizio Gucci (Adam Driver), внук на основателя Guccio Gucci. Покушението на последния изпълнителен директор на Gucci от поквареното и борещо се за власт семейство е поръчано от бившата му съпруга Patrizia Reggiani (Lady Gaga), която впоследствие е осъдена и излежава 16-годишна присъда.

Очаквано, плакатите на основните персонажи са съвсем друго ниво, а анализът на съвършения дрескод е неизбежен.

© МGM Studios/Форум Филм България

ADAM DRIVER E MAURIZIO GUCCI. Кентавърът на Gucci демонстрира нагледно как се комбинират няколко тона синьо, две различни райета (мафиотско тънко за тъмносиния костюм и малко по-недело и морско за ризата) и вратовръзка със запетайки, шестици и каквото там решите в един невероятно елегантен дрескод. Авиаторските очила с рогови рамки и страхотната коса са само допълнителен бонус. Убийствена комбинация, в пряк и преносен смисъл, както се оказва по-късно.

© МGM Studios/Форум Филм България

JARED LETO E PAOLO GUCCI. Aмериканският актьор е неузнаваем в ролята си братовчеда на Maurizio, който комбинира фамозния си мустак с погребална бяла роза, едро windowpane каре, пейсли десен на вратовръзката и бяла риза на червено райе. 80-тарска спрецатура от глава до пети.

© МGM Studios/Форум Филм България

JEREMY IRONS E RODOLFO GUCCI. Редакторите на Vanity Fair определят горния ансамбъл като филмовия продуцент на Dustin Hoffman от Да разлаем кучетата среща арт критика на Stanley Tucci от Дяволът носи Прада. И удрят право в целта – от контраста между дебелите диоптрични рамки и тънкия мустак, през широките ревери на кафявия костюм в три част със жилетка с популярния Gucci мотив, та чак до пищното фишу.

© МGM Studios/Форум Филм България

AL PACINO E ALDO GUCCI. Aмериканската легенда сякаш прескача директно от снимачната площадка на последния мафиотски епос на Scorsese, без да губи време в преобличане. Злите авиатори с преливащи кафяви стъкла и безскрупулен поглед изискват още едно упражнение по 80-тарско обличане за властелини с тъмносини костюми в три части и широки вратовръзки.

© МGM Studios/Форум Филм България

LADY GAGA Е PATRIZIA REGGIANI. Черната вдовица отправя погребални погледи под деликатния си воал и набляга на кървави устни, големи колиета и знакови брошки. Трейлърът също е пълен с луксозни сцени от италианското крайбрежие, скъпи вили, модни ревюта, ски писти, дискотеки, семейни войни и мемоподобни моменти:

Домът на Gucci е в кината от 26 ноември.