Yeezy Gap стартира с унисекс пухенка от рециклиран найлон

Let’s go back, back to the Gap. Kanye West изпълнява директната заявка от римите в парчето Spaceship (2004) с премиерата на първия продукт от своята линия с американския гигант Gap, обявена точно преди година.

Разбира се, както подобава за артист, известен с внезапни и многократно забавени албуми, поп-ъп магазини, тегави ревюта и непредвидимо поведение, Yeezy Gap стартира със светлосиня унисекс пухенка и брутален маркетинг. Седмица след като е сниман от папараци да я носи в най-голямата жега в Ел Ей, първият продукт на Yeezy и Gap се появява точно навреме за 44-ия рожден ден на рапъра с официално съобщение от компания майка (заличила всички досегашни снимки в своя Instagram освен последната) и прожекции в небето на Лос Анджелис, Ню Йорк и Чикаго.

Така наречената кръгла пухенка на Yeezy Gap e направена от рециклиран найлон и се предлага (засега) само в Щатите срещу $200 с предварителна регистрация в сайта на Gap и обещание да пристигне някога наесен. За разлика от досегашните Yeezy колекции с развлечени и много скъпи дрехи за апокалипсиса в неутрални и монохромни тонове, първата пухенка на Yeezy Gap запазва обемния силует с паднало рамо от познатите бомбъри, но го минава с далеч по-позитивен и сигнално ярък цвят – досущ в тон с настоящите настроения за повече цвят, драма и екстравагантност в живота след пандемията, но и със собствените амбиции на Kanye да смъкне цените на своите дрехи до поносими, да не кажем, масови нива.

Последното е повече от очаквано и логично – Gap е наистина огромна марка в будна кома, която се нуждае от достъп до съвсем различна аудитория, за да получи шанс за оцеляване и десетгодишния партньорски договор на Kanye е залог за нещо по-сериозно от неколкогодишен шум. Дали Yeezy Gap ще е следващата милиардна модна марка е твърде рано да се прогнозира, но плановете са точно такива. Партньорството му с Adidas реализира приходи от милиард и седемстотин милиона долара само за 2020, така че акционерите могат да бъдат спокойни. Както казват колегите от GQ, $200 за пухенка си е съвсем в реда на нещата и сега поне можем да оставим Kanye намира и да не го обвиняваме, че прави дрехи само за богати.