Helena Christensen се снима сама у дома за Coco de Mer

Предвид пандемично подсиленото желание за домашна еротика и знойна будоарна естетика през последната година и половина, едва ли можем да обвиним лондонския дом на удоволствията Coco de Mer във внезапен пристъп на гениалност покрай последната им кампанията.

Идеята да поканиш Helena Christensen да се снима сама с новата колекция бельо Icons в интимния комфорт на своя бохемски дом в Манхатън обаче е съвсем друга класа. Или The Ultimate Female Gaze, както съвсем основателно я наричат. Датският супермодел и фотограф се отчита със самоуверени и много спокойни автопортрети, на които позира с дантели от сета Aphrodite, връзките от Persephone, Athena и още много от изцяло черните и неустоимо привлекателни икони на Coco de Mer.

Независимо дали се снима в огледалото на своята баня, в леглото сама и с приятелки или пред плакат от ретроспектива на Roger Ballen, Helena демонстрира не просто защо е била сериозна муза на магнетични мъже като Michael Hutchence (INXS), Norman Reedus (Живите мъртви) и Paul Banks (Banks), а как трябва да изглежда една от фасетите на съвременната женска чувственост през погледа на самите музи.

Самата Helena e клиент на марката от години и не пропуска да посети лондонския бутик на Coco de Mer всеки път когато е в Лондон. Наистина се потопих в креативния процес и исках снимките да са интимни, но силни и овластяващи: ефирни, но същевременно и уверени. Речено-сторено.

Кампанията The Ultimate Female Gaze на Helena Christensen за Coco de Mer е онлайн тук.