Girlscout: Троен (плажен) поп-ъп с готини мацки

© Борислава Караджова/ BorislavaMadeIt

Готините мацки са най-силни, когато се подкрепят, без да забравят да се забавляват. Харизматичните лидери на българските марки 05 Studio, Shadow Plus и Orpheus се събират в хедонистичен Волтрон за поп-ъп магазин с най-необходимото за знойно лято.  

Плажната тройка дефинира своята идея за идните два-три месеца с една единствена илюстрация (горната на Борислава Караджова) и много нови модели за девойки, които предпочитат да залагат на по-устойчиви покупки от малки и независими марки с добър дизайн и етика. Поп-ъп магазинът на 05 Studio, Shadow Plus и Orpheus е възможност да се запознаете с мацките зад брандовете и да разгледате новите им (и идеално пасващи си помежду си) колекции и продукти на живо – бански с чувствен характер, ленени дрехи, сламени и филцови шапки и биотек козметика.

Харесваме 05 Studio заради социалната ангажираност, постоянството да работи устойчиво (в малка фабрика и ликално ателие) и етично (с щокови и рециклирани платове) и най-вече заради изчистени бански с удобна кройка, които подчертават женската чувствелност без излишна натрапчивост. Освен последната си лятна колекция със свежи цветове, женствени силуети, секси изрязвания и 90-арски дух, 05 Studio скачат в играта на прелъстяване на плажа и в града с малка селекция от ленени прегърни ме-блузи с дълбоки, но нежни деколтета и пристягане с панделка на кръста и рокли над коляното.


Има някои попкултурни теми и обекти, които се превръщат в тема на разговор и навяват асоциации още докато се задават като блед силует на хоризонта. Shadow Plus прави всесезонни филцови и сламени шапки за жени и мъже, които са повлияни не просто от така модерната и дълбоко курирана Instragram естетика за мечтатели, артисти, пътешественици и бохеми, а от истинското желание да пътуваш и опознаваш различни култури. Минималистичните Indiana Jones модели на марката разчитат на класически силует, земни тонове и никакви излишни детайли – за безбройните залези, скритите плажове, диви места сред природата и вечерите с приятели под звездите. Олрайт.

Оrpheus се представя като първата в света 100% чиста луксозна биотехнологична козметика с растителни стволови клетки, посветена на българското възкръсващо Орфеево цвете – рядък ендемит, датиращ отпреди Ледниковия период, който се среща и до днес изключително рядко само във високопланинските части на Родопите. Мисията на марката е да създава високоефективни решения за кожата като многофункционални серуми за лице и дълбоко хидратираща и предпазваща есенция за озарена кожа – активен течен серум с фино разпръскване и високо съдържание на регенериращия Orpheus Flower Cell Peptide Complex TM, хиалуронова киселина и коктейл от витамини. Казано по друг начин – траен хидратант за кожа и защитник от полепващи частици и замърсители в едно.

Поп-ъп събитието на 05 Studio, Shadow Plus и Orpheus е на ул. Васил Априлов 22 до 27 юни всеки ден между 12:00 и 20:00. Повече информация за събитието има тук.