Girlscout: Soeur държи на минимализма в бански с Lido

Феновете на 90-тарския минимализъм са особено упорити хора, особено като става въпрос за бански костюми. Когато решава да разработи първата си колекция за плаж и плуване, френската дамска марка Soeur се свързва за колаборация с независимите италианци от Lido не за друго, а защото последните са специалисти именно по възможно най-изчистените силуети в земни тонове, стига да не правят красиви коктейлни градиенти за Issimo, например.

Капсулната колекция на Soeur и Lido е подчинена именно на вдъхновена от Италия софистицирана цветова палитра (карамел, шамфъстък и шоколад), разгърната в три основни силуета бански (цял и половинки от висококачествена бързосъхнеща материя), лежерни риза, риза-рокля и саронг пола от памук, а също и аксесоари като голяма чанта, кърпа и плувна шапка, които да ви съпровождат навсякъде през лятото.

Цялата капсулна колекция е в тон с естетиката на парижка марка да заличава разделителните линии с гардероб, който заимства елементи от мъжката мода, за да подчертае привлекателността на женските черти. Основана от сестрите Domitille и Angélique Brion през 2007, Soeur се опитва да въплъти модерната и едновременно семпла, но многопластова идея за женствеността като честна, чувствителна, елегантна и лишена от излишна показност и провокативност. Стилът съществува независимо от възрастта и искаме всеки, носещ нашите дрехи, да се чувства разбран и ценен.

Цените за различните модели се движат от 130 до 490 лева, а кампанията на фотографа Ben Beagent с модела Tanya Ruban e заснета на венецианския остров Лидо като реверанс към мястото, където Daria Stankiewicz стартира своята независима марка за бански през 2017.

Kапсулната колекция бански Soeur x Lido e онлайн тук.