Pornhub ремастерира винтидж порно филми с изкуствен интелект

В пореден пристъп на маркетингов гений, Pornhub ремастерира дузина винтидж порно филми, като ги оцветява с помощта на изкуствен интелект. И понеже притесненията ни за бъдещото господство на машините явно са за пренебрегване, американският хардкор гигант решава да ги науча на малко мръсни трикове.

Така наречената ремастурирана (няма правописна грешка, така са я кръстили, по обясними шеговити причини) колекция от двайсетина сценки и късометражки ни връща повече от век назад, за да се насладим върху работата на пионерите в жанра от края на ХIX век до 40-те години на ХХ.

Алгоритмите за оцветяване на винтидж снимки и филми не са нещо ново, както могат да потвърдят феновете на всички проекти с думата оцветено в името си, но еротичните филми се оказват особено предизвикателство, защото въпросните технологии за машинно обучение обикновено не тренират с порно.

Именно захранването на алгоритъма с масивната винтидж библиотека на Pornhub му помага да свикне да различава тънките нюанси в цветовете на пениси, зърна и силно окосмени венерини хълмове. Но освен да ги оцветят, надарените инженери на компанията добавят допълнителни кадри в секунда, за да изгладят и забързат самите сцени.

Мотивацията на Pornhub е умилително уважителна. От момента, в който са осъзнали как да записват движещи се картинки, хората снимат филми за възрастни. Мислим, че е важно не само да запазим, но и да осъвременим тези филми, за да позволим на зрителите да се насладят на олдскул еротика от една отминала ера. Дори да не сте фенове на порното, включените епизоди са любопитни дори от историческа гледна точка заради ясното доказателство, че и тогава, и сега хората имат едни и същи фантазии.

Ако си мислите, че винтдиж порното е скучно, пробвайте отново – сцените на филмови пионери като Thomas Edison (първата филмова целувка) и George Méliès гъмжат от палави тройки в хотелски апартаменти, масажи с освобождаване, пляскане, четворки, петинг, косплей и какво ли още не.

Ремастерираната филмова колекция на Pornhub е онлайн тук.