Beosound Explore е само за приключения на открито

Феновете на хапчето Beoplay са запознати със силата на преносимия Bang & Olufsen, но чисто новата тонколона Beosound Explore е създадена не просто за пикник в кучешкия плаж и плажна фиеста по света и у нас, а за вярна служба по чукари, планински върхове, речни бродове и въобще където ви отведе повикът на природата.

Желанието да направят изключително устойчива тонколона за приключения (и междувремено да ударят една контра на далеч по-минималистичния и малко по-евтин Sonos Roam) подтиква инженерите на скандинавската компания да се съсредоточат върху по-обемна форма и три ключови думи – издръжлива, портативна и мощна.

Така и става. Най-здравата преносима тонколона на B&0 e лек и водоустойчив модел с издръжлива батерия и звук, проектиран да изпълва добре именно откритите пространства около себе си. За да бъде устойчив на надраскване, прах и вода (IP67), Beosound Explore е първата преносима тонколона на пазара с алуминиево анодизирано покритие от тип II. Въпросното анодиране се постига чрез натрупване на оксидно покритие върху повърхността и би трябвало да предпазва малкия изследовател при неизбежните падания и изпускания.

И макар да не откриваме точни данни за удароустойчивост, Bang & Olufsen се подсигурява с алуминиев карабинер за здраво закачване за раницата. Освен с него, Beosound Explore пристига и с каишка за още по-лесно носене, съхранение и употреба.

Цилиндричният подсилен корпус прилича на метално (бирено?) кенче и е достатъчно компактно, за да се побере в повечето стандартни джобове на раницата. Минималистичният оребрен дизайн има и лесен за навигация панел с пет бутона за управление, които се натискат лесно дори с ръкавици при по-студено време.

Колкото до самия звук, Beosound Explore разчита на два вградени високоговорителя с пълен обхват от 360-градусов звук (още една разлика от 180-градусовия Roam), които гърмят с бас от 59db и максимална сила на звука от 91dB. Стерео сдвояването е възможно само между два еднакви Beosound Explore, a двучасово зареждане осигурява максимално възпроизвеждане (при стандартен начин на слушане) до 27 часа – достатъчно за обикновен преход или лагерен огън преди заспиване.

Beosound Explore (черен антрацит или зелено още сега, сива мъгла от лятото) струва 400 лева в магазините на Bang & Olufsen и онлайн.