Lennon Gallagher, David Bailey и едно голямо палто

Силното асоциативно мислене води до добри сделки и неочаквани връзки, които се отразяват добре на гардероба и чувството за удовлетворение у всеки фетишист на тема връхно облекло.

Последният пример за подобен случай тръгва от дълбоките джобове на конфекционния гигант Zara, който може да извади дебелите пачки и да ангажира английската фотографска легенда David Bailey за малко каталожни снимки в емблематичния му чернобял портретен стил, увековечил други островни легенди като Michael Caine и Mick Jagger.

Има и кратко задкулисно клипче с лицето на кампанията Lennon Gallagher (да, синът на Patsy Kensit и Liam Gallgher, ако не сте се ориентирали по имената и издаващите го очи), в което Bailey разказва за отделни моменти от своята емблематична кариера и някои житейски истини. Синът на единия от братятa Gallagher се снима в няколко различни обемни палта, които напомнят бегло (поне като силует) на това на Kim Jones от последното му интервю за The New York Times.

Моделът до коляното на английския дизайнер на мъжкия Dior и женското Fendi най-вероятно е в зоната на четирицифрените суми, затова прибягваме до алтернативата за бедни – модел със свободна кройка и двуредно закопчаване (229 лева), който разполага с подходящата дължина под коляното, падащо рамо и широка яка, за да замаже положението.

Та така. Една снимка на легендарен английски фотограф с прочут син плюс интервю с хитов дизайнер и сме 230 лева назад още в началото на месеца.