Новите кецове на Nike не се пипат с ръце

Футуристичният и модел с пристягане отпреди две години е бил само началото в кампанията на Nike да държи ръцете ни далеч от кецовете и да угоди на най-мързеливия домашен навик.

Чисто новите Nike Go FlyEase се обуват и събуват по болезнено познат начин, усвоен до съвършенство покрай старите кецове с премазана пета, които ползваме само за мръсна работа и винаги са в бойна готовност до входната врата. Дизайнерите на спортния гигант анализират механиката на паразитното движение и го превръщат в семпъл, но футуристичен модел, който функционира по следния хипнотизиращ начин:

Умният дизайн на първото истинско хендсфри на Nike се събува с крак върху петата и обува просто като стъпиш в него. Въпреки огъването, конструкцията на Go FlyEase запазва своята форма благодарение на стабилна панта на подметката и гъвкав гумен обтегач по цялата дължина.

Дали тази хитра технология ще промени изцяло пазара на достъпни кецове и специализираните модели за бягане, баскетбол, футбол и други спортове предстои да разберем. Nike GO FlyEase струва $120 за избрани потребители от 15 февруари и ще се появи за свободна продажба по-късно през годината.