Супер колаборацията +J се завръща, за да ни спаси с минимализъм

Една от най-легендарните модни колаборации се завръща точно навреме за есента и зимата. +J, съвместната колекция на Uniqlo и самата Jil Sander (която няма нищо общо с едноименната модна марка, но това е друга тема), не е мръднала встрани от онази утилитарна и достъпна елегантност, спечелила за пръв път публиката преди повече от десетилетие.

Бракът между немската императрица на минимализма и японската марка за качествени и семпли базови модели винаги е работил добре заради смазващо елегантната хармония между споделени стилове. И макар други марки да играят в познатата ниша на скъп дизайн с народни цени, никой не се доближава до страхотните силуети на +J с красиви закопчани ризи и добре ушити костюми от Jil Sander.

Sander и Uniqlo нямат намерение да се отказват от идеята за семпла мода за повече от един сезон, съответно новата стегната колекция за есен/зима 2020 е още един сарториален допамин от познати и върховни дрехи с по-широки кройки – тъмносини блейзъри, вълнени панталони на тънко райе, пухени палта с различни дължини, широки бомбъри, ризи, ребровани пуловери, жилетки и въобще всичко нужно за солидна и елегантна база.

Sander си признава чистосърдечно, че иска да създаде глобална модерна униформа от дълготрайни и издръжливи дрехи, които да служат на своя притежател и да му носят така необходимите в днешно време енергия и самоувереност. Както обикновено, резултатът е повече от добър. Предвид липсата на каквата и да била претенция и наличието на отлично качество, скъпа елегантност и достъпни цени, привлекателните и софистицирани униформи от +J ще точат здраво кредитните карти и свършват бързо като превъзбуден ученик идната седмица.

Uniqlo +J е в магазините и онлайн от 12 ноември. Mъжката колекция (с цени) е онлайн тук.