ELV: Massimo Leardini изследва женски тела в (скандинавска) гора

Stanley/Barker ни спечели окончателно с топлес плажовете и лежерните жестове на Sergio Purtell в Love’s Labourако не най-добрата, то поне най-вълнуващата фотокнига на #лято2020.

Няколко месеца по-късно, английското издателство се движи в тон с настъпващата зима, за да ни изпрати дълбоко в скандинавските гори с Massimo Leardini. Италианският фотограф живее в Норвегия през последните 30 години, където работи с много малко модели върху продължителни колаборации, предназначени да излязат в книги.

© Massimo Leardini

Последното издание в библиографията на Leardini се казва Elv (река на норвежки) и изследва дългогодишния му страстен интерес към човешките тела и дивата природа. Серията свръхестествени кадри с изкривени и изопачени фрагменти от женски тела в неназована скандивнавска гора са снимани всяко лято между 2014 и 2019, за да се възползват от особената дължина на светлосянката на тези ширини.

© Massimo Leardini

Слъчевата светлина сякаш рисува силуети на естествен фон с голям, но деликатен контраст, а въображението на читателя може да развие цялото абстрактно внушение и да си измисли история зад този забележителен поглед върху естествената женска красота.

© Massimo Leardini
© Massimo Leardini

Elv (твърди корици, 104 страници, Stanley/Barker) на Massimo Leardini струва 88 лева онлайн тук.