Костенурка, която вади нож и показва среден пръст? О, да!

Вероятността да посегнем на часовник с инфантилен циферблат клони към нула. Но! Винаги има едно но, особено когато за замесени готини и много любими марки с благородни подбуди и секси дизайн.

Така де, как да не се влюбиш в дяволски чаровна костенурка, която вади нож и ти показва среден пръст с дяволит усмихнат поглед? Специалното Waterbury на Timex за Noah се възползва още веднъж от талисмана на нюйоркската етична скейт марка в борбата против така наречените призрачни мрежи, които се носят в океана с години и всяват смут, ужас, наранявания и смърт сред повече от 650 хиляди риби, китове, птици, костенурки и други морски обитатели всяка година.

Проблемът продължава да е актулен, съответно суперкостенурката на Noah се завръща още веднъж със същото послание, но този път върху емблематичен часовник. 10% от приходите отиват за Ocean Defenders Alliance и неговите доброволци, които премахват въпросните призрачни мрежи и други отпадъци от океана.

Самият часовник е направен от неръждаема стомана с каишка от рециклиран найлон, а обратният капак е гравиран с красноречивото GHOST NETS SUCK! Лошата новина е, че като всяка дяволски добра колаборация между готини марки, и тази e изчерпана за по-малко от десет минути и може да бъде намерена в Еbay и Grailed на цени от $400 до $1000. Освен да чакаме Sa6ettu да се колаборира с Timex за часовник с някой от нейните чудни герои, май нямаме друг избор.