Ted прави виртуална конференция за промените в климата

Тed взима присърце климатичните промени и организира повече от 50-тина участници от десетки сфери за TEDCountdown – най-новото събитие на идея генератора, което стартира с безплатна, целодневна и виртуална конференция тази събота, 10 октомври.

Петте курирани тематични панела с характерното за платформата миксиране на постижими новаторски идеи, модерна наука и истински вдъхновяващи неща са водени от смислени знаменитости и включват преподаватели, предприемачи, учени, правителствени функционери, ръководители на международни институции, учители, активисти, урбанисти, фермери, артисти и всякакви други чудесни хора.

Списъкът буквално е топ на топитата във всяка една област (вътре е дори и Папата), а целта на глобалната инициатива е да провокира и ускори решения за глобалната климатична кризи: не просто да говори, а да действа по изложените идеи и да направи така, че да съкратим парниковите емисии наполовина до 2030 в надпреварата към въглеродно неутрален свят.

Ако сте гледали последния Netflix филм на Attenbоrough, няма как да не вземете присърце каузата за по-сигурен, по-чист и по-справедлив свят за всички. Ted кани всяка организация, компания, град и нация да се присъедини към движението. Как може да участвате? Като се разходите до сайта на кампанията и прегледате многобройните съвети и ресурси за петте фундаментални въпроса, които ни помагат да дефинираме по-доброто бъдеще – енергия, транспорт, материали, храна и природа.

Като за начало, отделете си няколко часа тази събота, говорете с приятели, споделете горните плакати в Instagram (защото са яки) и действайте, защото си струва всяка капка усилие.

Пълната програма на TEDCountdown е тук и в YouTube.