Къщата с басейн на Neutra от снимката на Slim Aarons се продава

25 милиона (долара) могат да звучат много за американска къща с басейн, но причините са повече от значими. Освен че се намира в слънчевия Палм Спрингс и е била дом на музикалната легенда Barry Manilow, The Kaufmann Desert House e най-известната от калифорнийските икони на модернизма, създадени от Richard Neutra.

Дори да не познавате забележителна работа на прословутия архитект, няма как да не сте засичали пустинната къща във фотографиите на Julius Schulman и най-вече като декор на Poolside Gossip, най-прочутата емблема и визитна картичка на Slim Aarons от 1970. Neutra работи за Frank Lloyd Wright, преди да се отдели в самостоятелно студио през 1930 и да построи своя шедьовър през 1946 като ваканционен дом за собственика на универсални магазини Edgar J. Kaufmann.

© Dan Solomon за Sotheby’s

Всички стаи са разположени на едно ниво, с изключение на павилиона и слънчевата тераса с покрив на второ ниво. Бунгалото до басейна е първата завършена част от имота, а гледката от шезлонгите в далечния край на голямото синьо място е право към скалистите върхове на близките пустинни планини. За последно, къщата е реновирана през 90-те, но още пази оригиналния си дух с брилянтна комбинация от стъкло, стомана и камък, за да изглежда просторна, светла и готова за забавления.

© Dan Solomon за Sotheby’s

Освен основна централна част с трапезария и всекидневна, къщата разполага и с отделни крила за гости, персонал и основна спалня. Ако планирате да отпразнувате падането на всички запори с нещо стойностно, то може да инвестирате в чудна калифорнийска къща с пет спални, шест бани, супер басейн, тенис корт, гледка към планината и безценна репутация на една от най-важните икони на американския архитектурен модернизъм на ХХ век. Нерде Дубай, нерде Палм Спрингс.

© Dan Solomon за Sotheby’s

Повече информация за The Kaufmann Desert House има тук или направо от агента Gerard Bisignano от Vista Sotheby’s International Realty.