Aphex Twin ремиксира моно синтезатора Bass Station II на Novation

Последната колаборация на господин Richard D. James не е таен албум със Стругаре, а продължение на дългогодишната му любов към синтезаторите.

След миналогодишното представяне на така наречената настройка AFX Mode, Aphex Twin задълбочава сътрудничеството с Novation със свой собствен моно синтезатор. Легендарният Bass Station II е смятан за модерна класика в своя хардуерен жанр, но никога не лежи на стари лаври – компанията прави всичко възможно да го обновява непрекъснато и да добавя различни функции година след година.

Така нареченият Novation AFX Station на Aphex Twin не е просто визуален ъпгрейд или лек тунинг на оригинала, а чисто нов и достъпен моно синтезатор, който отстранява основните недостатъци на своя бащица (на синта, не за Richard D. James). Английският продуцент се включва активно в новия дизайн, който изкарва голяма част от многобройните функции на повърхността с нови маркери, за да са по-лесно достъпни.

За разлика от много други синтезатори на пазара, Bass Station-ът на близнака има цели клавиши и определен 80-тарски наклон в дизайна, за да е още по-секси. Лилавият кант по основата и върху двата най-големи контролера също го идентифицира като специално издание още преди да обърнете внимание на емблемата на Aphex Twin на задни панел по хоризонталата с изходите.

Към стандартните функционалности на оригинала с два осцилатора, филтри, усилватели, модулатори, секвенсери и апрегиатори са добавени още няколко нови, без да забравяме и за вградената мечта на звуковите инженери AFX Mode. Ентусиастите могат да прочетат подробности за всички технически спецификации и възможности в сайта на Novation и да знаят, че AFX Station пристига в специална кутия с илюстрация от редовния Aphex Twin колаборатор Weirdcore. Ако се чудите какво да подарите на Kink за Коледа и Нова година, ето!

Novation AFX Station струва 900 лева и може да бъде поръчан след 30 октомври от Bleep и Focusrite.