СЕЛЕКЦИЯ: Матирани прибори за хранене в двете крайности

Безцелното шматкане онлайн е съпроводено със случайни срещи и добри дизайн обекти, които очароват всичко живо с минимализъм и ежедневна функционалност. Приборите за хранене от неръждаема стомана на австралийската компания Krof (480 лева за пълен комплект от 24 броя/6 души) са част от колекцията Matte Black и задоволяват фетиша за матирани (черни) повърхности навсякъде (освен към спортни бегачки) и най-вече около красиви чинии с още по-привлекателни и вкусни ястия.

H&M

Разбира се, горната цена може да е спирачка за подобна възможност да извадим най-добрите си чинии и да си устроим приятен за окото пир, но има и далеч по-достъпни аналогични варианти от H&M (18 лева за 4 вилици или ножове и 15 лева за 4 чаени лъжички; големите лъжици явно са свършили) и Ikea (100 лева за комплекта от 24 части Tillagd).

Ikea
Herdmar

Има я и другата крайност – португалците от Herdmar и техният Malmo (599 лева за комплект от 36 части) със свръхтънки вилици, лъжици и ножове, които са произведени от висококачествена неръждаема стомана и биха изглеждали съвсем на място в кухнята на всеки скандинавски минималист и уважаващ себе си изискан сериен убиец. Внимателно с подръжката – на ръка или в миялната машина и без никакви агресивни или абразивни препрарати и гъби.